• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Brøndby har stadig brug for et mirakel

Foto: Getty Images

Trods det sene sejrsmål var 1-2 i Salzburg alt, hvad Brøndby kunne håbe på, men selv med en række spillere tilbage fra COVID-19 og hele Brøndby Stadion med sig har de danske mestre brug for et mirakel for at komme i Champions League.

Af Troels Bager Thøgersen

Ville Brøndby IF virkelig spille en sæson som danske mestre med en dygtig men også uprøvet 21-årig keeper i form af Mads Hermansen?

Det spurgte mange, inklusiv undertegnede, om efter Marvin Schwäbes frie transfer til FC Köln, men trods al mandefaldet i truppen og barske arbejdsbetingelser gav Mads Hermansen på ny prøver på, at det i hvert fald ikke er i målet, behovet for forstærkning er størst.

Mikael Uhres mål var en lille genistreg, mens der nok ikke er ros i videolokalet i Salzburg i dag til Rasmus Kristensen over at lade Kevin Mensah komme ind i banen.

Men ellers havde Red Bull Salzburg, som klubben rettelig hedder trods den stædige insisteren på at kalde sig FC Salzburg i UEFA-sammenhæng, fuldstændig styr på Brøndby IF.

29-2 i afslutninger fortæller dårligt nok hele historien om Red Bulls ekstreme dominans.

På kanterne, i halvrummene, mellem Brøndbys forsvarsspillere og fra distancen spillede Red Bull sig til et væld af store chancer mod et decimeret dansk mesterhold, og havde Salzburgs afslutninger siddet bedre, var der ikke noget at spille om i returopgøret.

Det havde selvfølgelig været skægt, hvis Anis Ben Slimanes flotte langskud var gået ind i stedet for at tage oversiden af overliggeren, men den her kamp ejede Red Bull på nær i afslutningerne.

Til returkampen vil flere af Brøndbys COVID 19-(karantæne)ramte spillere være tilbage, stemningen på stadion bliver naturligvis elektrisk til den første Champions League-kvalifikationskamp hjemme siden kampen mod Ajax for 16 år siden, men ærlig talt: Det kommer stadig til at kræve et mirakel, hvis Brøndby skal gå videre.

Red Bull Salzburg var nøjagtig lige så dygtigt et hold, som mange af os havde forventet.

Gennemsnitsalderen på lige over 22 år mod Brøndby er et strategisk valg i Salzburg og Red Bulls fodboldorganisation, der har flyttet adskillige af de bedste unge videre til Leipzig i Bundesligaen – ikke et udtryk for, at man lige er startet forfra og skal bruge et års tid på at spille et hold sammen.

Det her er nogle af Europas allerdygtigste spillere mellem 18 og 22 år, der er taktisk bedre skolet og tænker mere fodbold end størstedelen af de hold, der skal spille Champions League eller lige nu forsøger at slå sig vej ind i turneringen via kvalifikationen.

Den dybt upopulære Red Bull-organisation står som noget af det fagligt bedste og stærkeste i hele verden, bedre end klubberne med langt større budgetter og stjernespillere, og afhænger på ingen måde af, hvad den nye og historisk unge Matthias Jaissle vil med holdet.

Han er ansat til at videreføre såvel det taktiske som strategiske arbejde omkring førsteholdet, ikke til at sætte kursen, og på samme måde er det ligegyldigt, at Patson Daka nu spiller for Leicester, og den centrale midtbanespiller Enock Mwepu for Brighton – afløserne ved lige nøjagtig, hvad de skal.

Så nej: Jeg tvivler meget på, at Salzburg-spillerne bliver nervøse, lader sig gå på af presset eller på anden måde føler, at det her er hårdere og sværere end det, de har stået overfor i Champions League-gruppespillene de to seneste sæsoner.

I går sagde jeg på Tipsbladet TV, at Brøndby havde brug for et tidligt rødt kort til Salzburg for at få en jævnbyrdig kamp, og det var vel ret præcist alle andre steder end på måltavlen.

Det kommer til at kræve den samme effektivitet på onsdag og en mirakelkamp af Mads Hermansen i buret og af forsvaret, hvis man skal holde det Red Bull-hold fra at gå videre.

Selvfølgelig skal Brøndby kaste alt efter at skabe sensationen, for en sensation vil det være, hvis man får vippet et så dygtigt og overlegent hold ud.

Men tæt på Champions League er man altså ikke, med mindre ovennævnte røde kort eller et par tidlige chokscoringer får Red Bull-maskinen kørt af sporet.

Nej, der skal et mirakel til, så det er vel bare at sætte i gang og, undskyld mig, bruge så få kræfter i Odense på lørdag og så se, om Frøken Fortuna har lidt mere i posen onsdag aften.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020