• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Troels Bager Thøgersen

Flere danske profiler vil gå glip af EM til sommer

Foto: Getty Images

Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen har ondt af de dygtige spillere, der ville være i truppen på de fleste landshold i verden men nok ikke kommer til EM med Danmark til sommer.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret lige til døren. Se mere her.

Det er ikke sådan, at de lider overlast.

De har alle som én råd til aftensmaden og huslejen, også om fem, ti og tyve år, og de har opnået mere med deres fodboldkarriere, end 99,997 procent af alle, der snører et par fodboldstøvler, nogensinde kommer til.

Men hvor må det stadig gøre ondt at tage til selvtræning henne i klubben og om aftenen sidde derhjemme i sofaen og se landsholdet spille nogle af de sidste kampe før EM, når man på mange måder er god nok til selv at være med.

Hvis man spørger Pione Sisto, Mathias ”Zanka” Jørgensen, Rasmus Falk, Lukas Lerager, Christian Gytkjær, Jesper Hansen og Erik Sviatchenko, er jeg sikker på, de alle som én vil svare, at de er gode nok til at spille en rolle på landsholdet. Og det er de på mange måder også.

Men landstræneren har valgt andre spillere på deres positioner, og derfor så de på udefra ligesom alle vi andre dødelige, da landsholdet torsdag spillede ude mod Israel, og gør det igen til kampene mod Moldova og Østrig.

Danmark er nummer 12 på FIFA's seneste verdensrangliste, og de her spillere ville som minimum være i truppen på langt de fleste landshold i verden.

For enkelte spillere som Sisto, ”Zanka” og måske også en dynamisk back som Rasmus ”NK” kan der stadig være en vej tilbage til den endelige trup til EM, når Kasper Hjulmand udtager den umiddelbart efter sæsonafslutningen i maj, og yngre folk som Brøndbys Jesper Lindstrøm (som er til U/21-EM med en række andre kommende A-landsholdsspillere) får nok chancen til senere slutrunder.

Men for andre rinder tiden snart ud, og det er ekstra bittert at være så tæt på men alligevel langt fra, når EM er med tre danske puljekampe hjemme i København.

Man skal være lavet af sten for ikke at have sympati for Jesper Hansen i FC Midtjylland, der meget vel kunne have spillet EM på hjemmebane sidste sommer, hvis det ikke havde været for corona – nu ser landsholdspladsen ud til at være fortid på linje med pladsen i FCM, der nu ser ud til at være Jonas Lössls.

Tænk at have siddet på bænken i i hvert fald 30 landskampe uden at få et minut på banen.

Med ti spillerunder tilbage i Superligaen og omtrent det samme i de større ligaer ude i Europa er der stadig tid til at overbevise landstræneren, men for de fleste af håbefulde er tiden allerede rindet ud.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020