• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Troels Bager Thøgersen

Den her røvfuld vil jeg ikke slagte FCK for

Foto: Getty Images

KOMMENTAR: FC København kunne have gjort en rækk ting bedre i Dortmund, men det ville være useriøst ikke at anerkende, hvilket verdensklasse-mandskab københavnerne fik stryg af.

Af Troels Bager Thøgersen

Det kan faktisk godt lade sig gøre.

Mens Dortmund-spillerne susede om ørerne på Jess Thorups udvalgte og sagtens kunne have scoret flere end tre mål, vandt Dinamo Zagreb med 1-0 hjemme over Chelsea i gruppespillets anden tidlige premierekamp.

Men det er bare undtagelsen, at de små hold slår de store i Champions Leagues gruppespil, og FC København var så sandelig de små i det, der bliver det næstsidste gruppespil i Champions League i det nuværende format, før en ny turnering med otte runder indføres fra september 2024.

Det hele kunne være blevet anderledes, hvis Zeca havde scoret efter 20 sekunder.

Målene, man indkasserer, kommer heller ikke til at vække jubel i videolokalet, og da Dortmund først fik hul, fandt de pladsen og spillede sig nærmest frem til chancer efter behag, som de på en mere koncentreret aften mod en stor modstander pinedød skal score på.

FC København blev i perioder kørt ud af banen, og det mirakel, man håbede på, var overhovedet ikke i nærheden af at ske.

For seks år siden var FC København overhovedet ikke spillet af brættet, da man mødt Leicester, FC Porto og Club Brugge – ja man tabte kun en enkelt kamp, et snævert 1-0-nederlag til de engelske mestre Leicester.

Men de sammenligninger, der helt sikkert dukker op, giver ikke megen mening.

Fodbold har simpelthen forandret sig, siden FC København sidst var i Champions League, og det er mest af alt det, man nu betaler prisen for.

I 2016 var man Club Brugge klart overlegen i åbent spil, og man kunne stække et Leicester, der ikke var specielt glad for at have bolden, og et FC Porto, der ikke er i nærheden af deres niveau i dag.

De store klubber i Champions League, som Borussia Dortmund næsten hører til på transfermarkedet og i alle andre aspekter er del af, spiller hurtigere, med mere præcision, er bedre forberedte og begår færre fejl, end da FC København senest var i Champions League.

Dortmund spillede præcist, i et tempo FC København ikke har prøvet i årevis, inklusiv Europa League-kvartfinalen mod Manchester United med et helt andet hold for to år siden, og hvis ikke Dortmund havde scoret i et par sekvenser, FCK ikke er glade for her efter kampen, havde de bare scoret nogle minutter senere.

Man kunne jo sige, at det er for ringe, FC København ikke kan følge tempoet, ikke kunne få Dortmund ud i situationer, holdet ikke brød sig om, og at man begik fejl, og at Mohamed Daramy ikke har spillet den rolle, man kunne have håbet.

Ved I hvad?

Det kan jeg simpelthen ikke hidse mig op over.

Tirsdag aften i Dortmund var et eksempel på, hvor enorme forskellene i europæisk fodbold er blevet i de seks år, FC København har været væk fra den største turnering.

Sevilla er måske nemmere at tale med efter deres dårlige sæsonstart, hvor holdet ikke virker nær så sammenspillet som Dortmund, men der kan vi da tale om et øjebliksbillede om et hold, der har vundet Europa League seks gange siden 2006.

Jess Thorup talte efter kampen om dyre lærepenge, men jeg tillader mig at sige, at der ikke er så meget at lære her, ud over hvor enorme forskellene har vokset sig i Champions League.

Altså, I ville heller ikke skælde Brønshøj ud for at tabe til FC København i pokalen, vel?

FC København kan og skal gøre kampen mod Sevilla mindre ulige, end det vi så i Dortmund tirsdag, men at FCK får en røvfuld i Dortmund kan jeg altså ikke slagte holdet for, dertil er klasseforskellen for stor.

Til gengæld er luppen nu på FC København hjemme i ligaen, når man lørdag aften spiller i Odense. 

Det er præcis den type kampe, der skal give tre point, gerne uden at man bruger al energien, og så man har kræfter til at give Sevilla betydeligt mere modstand, end overlegne Dortmund fik.

Det er her, vi skal begynde at se, hvordan FC Københavns hold hænger sammen, hvordan man bruger Andreas Cornelius og Mohamed Daramy optimalt, alt det, der mangler at falde på plads på et hold, hvor der har været virkelig mange udskiftninger i de seneste 12-18 måneder.

For at Borussia Dortmund var vildt overlegen betyder jo ikke, man dermed skal stille sig tilfreds, og fremskridtene skal vi nok først og fremmest måle i Superligaen, før man forhåbentlig er mere oppe i tempo og bedre sammenspillet i Kamp 5 og 6 mod Sevilla og Dortmund i slutningen af oktober og begyndelsen af november.