• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Troels Bager Thøgersen

Derfor fortjener Frank og Hjulmand et storklub-job

Foto: Getty Images

Thomas Frank og Kasper Hjulmand har nok at se til i dette efterår, men sæsonen nærmer sig, hvor de to danske succestrænere ryger videre.

Af Troels Bager Thøgersen

DETTE ER EN LEDER FRA TIPSBLADETS TRYKTE UDGAVE FREDAG 16. SEPTEMBER

Det kom som chok for Brightons fans, at Graham Potter sagde op for at overtage jobbet i Chelsea.

Den veldrevne Premier League-klub havde solgt Marc Cucurella til Chelsea i august, men da Thomas Tuchel blev sparket af den ny ejer Dave Boehly, sagde Chelsea og Boehly også haps til Graham Potter.

Thomas Frank og Kasper Hjulmand dukker regelmæssigt op som emner, når der bliver trænerjobs ledige, og Thomas Frank sættes konkret i forbindelse med jobbet i Brighton.

Det ville være et specielt tidspunkt at skifte til en større, men ikke overlevelsessikker, klub i Premier League, men Graham Potters karriere og exit er værd at bide mærke i.

Det er ikke mere end fem år siden, Graham Potters karriere tilsyneladende toppede med et fuldstændig fantastisk 'run' i Europa League med lille Östersunds, som Potter havde løftet ud af amatørrækkerne i Sverige.

Jeg tvivlede ærlig talt på, at han ville få succes i Swansea, men Potter gjorde det under svære omstændigheder så godt, at Tony Blooms Brighton slog til.

Blooms Brighton minder på mange måder om Brentford med fokus på proces, strategi og grundig, vidensbaseret rekruttering, og der er ikke så få fællestræk mellem Franks ophold i Brentford og Potters i Brighton på sydkysten.

Hvorfor er det interessant?

Det er det, fordi Potters forfremmelse til jobbet i Chelsea er en påmindelse om, at man ikke behøver at have været landsholdsspiller og spillet ti sæsoner i Champions League for at være i spil til de store trænerjob, som vi også ser med Julian Nagelsmann i Bayern München.

Thomsa Frank og Kasper Hjulmand i deres fælles fortid i Superligaen.

Det vil som sagt være påfaldende timing at rykke efter en sæsonstart.

Men Thomas Frank dukker op igen og igen, selv om han forlængede kontrakten i 2021, mens interessen fra Everton var der.

Med Graham Potter taget af markedet er der ikke ret mange trænernavne, der er mere varme end Thomas Franks i England.

Timingen vil være bedre til næste år, men hvad sker der, hvis en mere veldrevet og sund klub end Everton dukker op med et tilbud?

”Det skal være 'crazy special',” sagde Thomas Frank i sidste uge om hvad der skal få ham til at sige farvel til Brentford.

Brentfords optur med billige spillere, der overpræsterer og bliver solgt dyrt, den flotte oprykning og den endnu flottere overlevelse i Premier League vækker opsigt, og Thomas Frank får en stor del af æren, samtidig med at han er del af en stærk organisation, mange misunder klubben.

Kalkulen lyder: Hvad nu hvis Thomas Frank i stedet for at tage et hold fra Championship til lidt under midten af Premier League kan tage én fra bunden af Premier League til de europæiske pladser?

Jeg tror, det tilbud kommer, og at det nok bliver en større klub end Brighton, der stiller det til Thomas Frank, hvis ellers den så berømmede sæson to i Premier League bliver ved med at gå godt, som den ser ud til at gøre nu.

Det samme gælder på mange måder for landstræner Kasper Hjulmand.

Når det kontroversielle VM i Qatar snart er overstået, vil det næsten være mærkeligt ikke også at tage et yderst populært EM i nabolandet Tyskland med om halvandet år, hvis ellers Danmark kvalificerer sig.

Derefter udløber kontrakten, og hvis det ikke lykkes DBU at forlænge med landstræneren, skulle det være meget mærkeligt, hvis der ikke kommer et attraktivt tilbud til ham i sommeren 2024 eller året efter.

Landstrænerjobbet og posten i Brentford i Premier League er naturligvis store stillinger, men to så stærke procestrænere kommer til at få chancen endnu større steder.

De fortjener de chancer, også hvis vi lægger det rødbedefarvede pas væk og ser på de to træneres faglighed og arbejde, der har bragt dem så langt uden karriere som topspillere.

Hvis de to danske toptrænere ryger til endnu større job, bliver næste interessante spørgsmål, hvem der følge dem.

Man skal bestemt ikke udelukke, at den velansete assistenttræner Brian Riemer kan blive forfremmet i Brentford, hvis den dag kommer.

I Tyskland gør Bo Svensson det godt med Mainz, i Tjekkiet kæmper Brian Priske for at sat fut i Sparta Prag, Glen Riddersholm gør det samme med IFK Norrköbing, og Jon Dahl Tomasson har hænderne fulde med Blackburn Rovers.

Der er flere trænere i Danmark og udlandet, der kan tage de næste skridt, og deres vej kan blive nemmere, hvis de to største trænernavne kommer videre og gør det så godt, som man kan håbe og tro.

DU KAN KØBE TIPSBLADET SAMMEN MED EKSTRA BLADET FREDAG 16. SEPTEMBER.

FÅ HISTORIERNE OM:

- Albert Capellas' planer for en revolution i FC Midtjylland

- En bøn til DBU om at presse FIFA og tage migrantarbejdernes dårlige forhold alvorligt

- Schalke 04's lille comeback som storklub forud for Revierderbyet mod Borussia Dortmund

- Chelseas ny ejer Todd Boehly, og hvor han mon vil have Chelsea hen.