• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Troels Bager Thøgersen

Derfor bør Glen ikke blive cheftræner nu i Genk

Foto: Getty Images

NYHEDSANALYSE: Hvorfor spekulerer belgiske medier i, at Glen Riddersholm skal overtage cheftræner-jobbet i Genk? Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen ser nærmere på en af dagens store nyhedshistorier.

Af Troels Bager Thøgersen

Hov?

Blev Glen Riddersholm nærmest lige udnævnt til kommende Genk-cheftræner af de belgiske medier Het Laatste Nieuwsblad og VoetbalPrimeur?

Den belgiske topklub, der spiller Europa League, har haft et begivenhedsrigt 2021, og en aktuel tiendeplads i den belgiske liga har altså fået belgiske medier til at rapportere, at der er alvorlig tvivl om cheftræner John van den Broms fremtid som cheftræner, hvis man taber til topholdet og mesterklubben Club Brugge i pokalen i aften.

Så skal sportsredaktionerne i Belgien til at have taget mål til Guld-Glens jakkesæt og sætte sig ind i den tidligere danske mestertræners karriere i Danmark?

Der er ingen tvivl om, at cheftræner John van den Brom er under kraftigt pres. Men om det i så fald er Glen Riddersholm, der skal tage over, og om det er noget, den tidligere cheftræner i FC Midtjylland, AGF og SønderjyskE skal ønske sig, er jeg straks mere i tvivl om.

For et år siden overtog hollandske John van den Brom trænerjobbet i Genk.

Han kom fra Utrecht og havde i årene inden haft flot succes i AZ Alkmaar, og i Genk tog han over fra Jess Thorup, der efter en måned i klubben var sprunget på et tilbud fra FC København.

En god sæsonafslutning betød, at Genk sluttede en urolig sæson på en fin andenplads trods januarsalget af backprofilen Joakim Mæhle til Atalanta.

Men denne sæson har ikke været behagelig for Genk eller John van den Brom.

Man tabte 2-1 både hjemme og ude til Sjakhtar Donetsk i Champions League-kvalifikationen, og efter 16 runder i ligaen har man allerede tabt til Oostende, Royal Antwerp, Eupen, Charleroi, Gent, Beerschot og senest førnævnte Club Brugge, som man mødte i ligaen forleden og altså nu står over for i pokalturneringen.

Genk har et af belgisk fodbolds største budgetter og var mester så sent som i 2019, så det er helt indlysende, at midterplaceringen snart halvvejs i turneringen er et stort problem, og at det har gjort ekstra ondt både at tabe til en håndfuld på papiret mindre klubber og så til toprivalerne Club Brugge og Brian Priskes Royal Antwerp.

Derfor giver historierne om et glohedt trænersæde fin mening, og tanken om at forfremme den nyansatte danske First Team Coach er da også nærliggende.

Om det så sker, er jeg straks mere i tvivl om.

At overtage et job i en presset topklub midtvejs i sæsonen er først og fremmest brandslukning.

Jeg tiltror bestemt, at Glen Riddersholm kunne løse den opgave, så fremmed er fodbold i et land og en by 650 kilometer fra den danske grænse altså ikke.

Men er det virkelig den smarteste både for Genk at gøre brug af en træner, man lige har hyret på en kontrakt indtil 2024 til en rolle, der skal koble ungdomsafdelingen og førsteholdet? En træner, der efter eget udsagn er allermest en procestræner, der vil bygge noget op over flere år?

Er det så ikke smartere af Genk at hyre en træner, der kender den belgiske liga og dens spillere ind og ud, og som kan gøre sæsonen færdig, og så sætte Glen Riddersholm ind derfra, hvis det viser sig at være det, Genks ledelse til syvende og sidst vil med danskeren?

Det kan selvfølgelig ske, at Glen Riddersholm allerede i morgen eller en af de kommende uger bliver cheftræner. Har klubben brug for en ny mand, og får man tilbuddet, er det svært at sige nej.

Men set fra sidelinjen giver det bedre mening for parterne at finde en anden løsning, hvis den pressede cheftræner ender med at ryge, som belgiske medier altså mener at vide, at han gør inden længe.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020