• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Jetset-udgaven af at pisse i buskerne

Foto: Getty Images

Den kommende Barcelona-præsident overtager ikke noget ønskejob, mener Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag - du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet og kan også få det leveret til døren. Klik her og læs mere.

Forestil dig lige jobannoncen.

'Du overtager en gæld på ni milliarder kroner. Fansene kræver, at I vinder La Liga hver sæson og Champions League hver anden. Og at I køber en masse unge stjernespillere, der kan skabe en ny storhedstid. Du skal også sørge for, at Lionel Messi bliver i klubben i stedet for at skride til Manchester City på fri transfer, og det også selvom han sidste sommer var snublende tæt på at starte en retssag for at slippe væk. Og nå ja: Tre af dine forgængere havnede i spjældet. Vedlæg CV.'

Jeg ved ikke med jer, men det job skulle jeg ikke nyde noget af.

Ikke desto mindre ville hele ni mand gerne stille op til FC Barcelonas præsidentvalg på søndag, og tre af dem, ekspræsident Joan Laporta, Victor Font og Antoni Freixa, fik underskrifter nok til at komme på stemmesedlen.

Det med spjældet mener jeg dybt alvorligt. Josep Bartomeu blev sammen med flere topfolk i klubben anholdt i mandags, blandt andet på mistanke om (alt for) kreativ bogføring, da præsident Bartomeu for et års tid siden hyrede et PR-firma til at hvidvaske sit eget navn og angribe kritikere, hvorefter Bartomeu med betroede medarbejderes hjælp skjulte den hundedyre regning ved at splitte den op i adskillige portioner.

Også Sandro Rosell og Josep Lluís Núñez, der som præsident hyrede Johan Cruyff og Michael Laudrup, har været inde at ruske tremmer, og det siger meget godt, hvor svær og giftig præsidentposten er.

Barcelona skylder som sagt ni milliarder kroner væk, selvom man i årevis har konkurreret med Manchester United og Real Madrid om at have de største indtægter i verden.

Den midlertidige præsident Carles Tusquets har undersøgt muligheden for at pantsætte fremtidige kommercielle indtægter og en ombygning af Camp Nou ved flere årtier ud i fremtiden at give banken og kapitalfonden Goldman Sachs en stor andel af indtægterne fra selvsamme stadion.

Kapitalfond-penge er jetset-udgaven af at pisse i bukserne for at holde varmen, og jeg er bekymret på storklubbens vegne.

Den økonomiske krise, kaosset og fængselsstraffene udstiller, hvor svært det er at drive en fodboldklub, når det ikke 100 procent er nogens privatpersons penge, man kaster efter Ousmane Dembélé, Coutinho og andre gigantiske fejlkøb, men i stedet 'blot' klubbens.

Uanset, om det bliver eksboss og favorit Joan Laporta, Victor Font og hans løfte om at hente Xavi hjem fra Qatar, eller juristen Antoni Freixa, der ganske bizart har lovet to gigantiske indkøb, hvis han bliver presidente, har jeg svært ved at se FC Barcelona vende tilbage til den absolutte top lige foreløbig.

Læs og se mere yderligere mere, hvor vi bringer en videoanalyse af den gigantiske finanskrise i FC Barcelona.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020