• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

EM er karrierens højdepunkt for comeback-Eriksen

Foto: Getty Images

LEDER: Der kan være store ting i vente for Christian Eriksen og landsholdet ved EM, mener Tipsbladets chefredaktør efter Inter og Eriksens italienske mesterskab.

Af Troels Bager Thøgersen

I efteråret og i januar anbefalede jeg højt og tydeligt, at Christian Eriksen skulle skifte væk fra Inter. Jeg skrev og sagde det igen og igen, for med Antonio Conte som Inter-træner havde den danske virtuos intet at stille i Milano.

Jeg tog godt og grundigt fejl, og det tager jeg 100 procent på mig.

Jeg undervurderede, hvor meget Christian Eriksen kunne få ud af at være standhaftig, og selvom Conte-bold stadig ikke er et nær så godt match for Eriksen som ekstræneren Pochettino med hans vægt på angrebsspil og positiv kollektivisme, har danskeren spillet en flot rolle og har leveret tiltrængte ideer til Contes maskinfodbold.

Kan et klubskifte stadig give mening?

Måske, men så skal det nærmere være fordi, at Inters kinesiske ejer er voldsomt presset af økonomiske problemer og forsøger at få spillerne til at afstå løn, end at Eriksen skal søge væk for at få spilletid.

Men et skifte er blevet mindre vigtigt nu– både i Inter, især hvis der kommer en ny ejer, og i en anden klub kan de kommende sæsoner byde på nye højdepunkter, selvom Contes stil endnu ikke har givet den store succes i Champions League.

At Christian Eriksen ikke råber og skriger eller flækker en rival på langs til træning betyder ikke, at han ikke er en fighter.

Der er andre måder at være fodboldspiller på end at være en ekstrovert egoist, og det er dejligt at se et solidt og afdæmpet menneske vise, hvad det at kæmpe indædt for noget også kan se ud.

Christian Eriksen er på flere niveauer et perfekt forbillede for drenge og piger, der gerne vil være fodboldspillere, og jeg har den dybeste respekt for, at han insisterede på at kæmpe sig ind i varmen, selvom der gik et helt år og det meste af en coronakrise.

Nu er der kun 29 dage til, at Eriksen og Danmark spiller EM-kamp i Parken mod Finland.

7-9-13 er de danske landsholdsspillere gået nogenlunde fri af større skader, og for Christian Eriksen kan de ufrivilligt mange kampe på bænken og tribunen i 2020 nu blive til hans fordel.

For kroppen bliver bare mindre slidt, når den ikke står på to gange 90 minutter hver uge.

EM kan vise sig at blive et udskilningsløb for de få rå, der ikke er totalt drænet efter de vildeste 15 måneder i moderne fodboldhistorie, og der står få profiler med så gode kort, som Christian Eriksen tilsyneladende har på hånden.

De danske angriberes få scoringer personificeret ved Andreas Cornelius, der indtil for få måneder siden lignede et sikkert kort men nu er rykket ud af Serie A efter kun ét danskermål i 26 kampe, men ellers ser det godt ud for det danske landshold.

Og Christian Eriksen?

Han har netop vundet det italienske mesterskab og skal lede landsholdet ud i tre kampe i Parken i juni.

Hans spil i kontrollerede Inter har ikke været nær så spektakulært som i topårene i Tottenham fra 2016 til 2018, men med et god start mod Finland om en måned kan det EM blive højdepunktet i Eriksens karriere og i hvert fald milevidt bedre, end nogen havde troet for et halvt år siden, da ikke mindst mig.

Læs også om dengang, Tipsbladets chefredaktør undskyldte for sin forkerte vurdering af Christian Eriksen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020