• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

FCM udstillede, hvorfor Daramy bliver savnet i FCK

Foto: Getty Images

ANALYSE: FC Midtjylland mest udskældte spiller og et forsvar anført af den karismatiske anfører afsporede søndag aften FC Københavns guldekspres og afslører svagheder på Jess Thorups hold, selv efter københavnerne var i overtal i en hel time.

Af Troels Bager Thøgersen

Bevares, FC Midtjylland havde en portion held i søndagens topkamp.

Júnior Brumados matchwinner-mål var ikke sejlet ind over Kamil Grabara uden en afretning, og med bare lidt mere held var en af de mange afslutninger og lige-ved-og-næsten-situationer endt i en udligning.

Men først og fremmest var søndagens midtjyske sejr gæsternes egen fortjeneste.

Husk tilbage til foråret.

Her fik FC Midtjylland røde kort på fatale tidspunkter i kampene mod Brøndby og FC København, og især mod Brøndby overlod man alt initiativ, også taktisk, til modstanderen, som vandt over 10 FC Midtjylland-spillere, der dårligt nok truede offensivt.

Denne søndag i Parken fik Evander efter 27 minutter et helt igennem tåbeligt rødt kort for at stemple Jonas Wind bag på læggen i det, der føltes som flere tidszoner efter Wind havde spillet bolden videre.

Så var der lagt op til endnu et FC Midtjylland-nederlag i Københavnsområdet med 10 mand på banen.

Men denne gang byttede man ikke snart sagt al offensiv firepower ud.

Júnior Brumado havde selskab af en veloplagt Gustav Isaksen i front selv efter det røde kort, midtjyderne blev ved med at stresse hjemmeholdet og presset på, og 90 sekunder efter pausen gav det gevinst.

Brasilianske Brumado, der vel nu er den mest udskældte spiller i FC Midtjylland efter udlejningen af Sory Kaba, tabte i flere situationer bolden i lovende situationer, et element i spillestilen, der stadig må frustrere enormt meget.

Men da Zeca smed bolden i en farlig position midt på FC Københavns banehalvdel, verfede Brumado Lukas Lerager af, og pløkkede så til bolden, der tog en ekstra bue via en FCK-forsvarsspiller og sejlede over en chanceløs Kamil Grabara.

FC Midtjylland kløede på og havde i bevægelige Gustav Isaksen en trussel, FC Københavns defensiv var nødt til at tage alvorligt.

I fredagens Tipsbladet havde vi DR's ekspertkommentator, den tidligere FCM-spiller Francis Dickoh, med til en snak om de to nuværende tophold og den udvikling, FC Midtjylland har været gennem siden 2014.

Dickoh overvejede i interviewet, hvad FC København gør, hvis de gode opspilsmønstre ikke fungerer og ikke fører til store chancer.

Det var i høj grad det, vi så søndag aften i Parken.

FC København kunne ikke hive FC Midtjyllands forsvar ud af position, og der var ingen københavnske spillere, der kunne skabe udligningen ene mand ved at sætte to-tre FCM-spillere af.

Man savnede Mohamed Daramy, der scorede sit første mål for Ajax i denne weekend, for når bolden bliver flyttet så langsomt og med så mange fejl, som den blev mod FC Midtjylland, er FC København ikke den uovervindelige maskine, man var indtil FCM-kampen.

Når Rasmus Falk er klar igen, hviler der et stort pres på ham, mens det bliver spændende at se, hvad de nye folk Luther Singh og Ísak Bergmann Jóhannesson kommer med.

FC Midtjylland anført af cheftræner Bo Henriksen og det defensive hjerte Erik Sviatchenko havde modet til at gå efter sejren og forsvarede siden kløgtigt og konsekvent uden at miste den offensive potens.

Det her tipper ikke favoritværdigheden over til FC Midtjylland i guldkampen, ligesom en FCK-sejr langt fra havde været game over i toppen af Superligaen.

Men kampen understregede, at der bliver spænding om det her langt i medaljeslutspillet, og at vi stadig har til gode at se, hvilken af de to rigeste og lige nu stærkeste Superliga-tophold er kommet bedst ud af sommerens mange udskiftninger i idealopstillingen.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020