• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Hvem løber tør for kræfter i guld-kampen?

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Slutspurten i Superligaen bliver på mange måder et overlevelsesløb, lyder det fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Af Troels Bager Thøgersen

Lederen er fra Tipsbladet fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet hver fredag - du kan også få det leveret til døren - se mere om hvordan her.

Hvis nøglespilleren på dit favorithold i Superligaen ser lidt træt ud her i påsken, behøver du ikke nødvendigvis mistænke ham for at have kigget lidt for dybt i påskebryggen eller flæsket for mange marcipanæg i landsholdsugen.

Kasper Hjulmand nævnte i et nyligt interview med undertegnede, at Christian Eriksen vel cirka havde haft fire dages ferie, siden han begyndte i Inter, og da FC Midtjyllands spillere i januar fik nogle dages ekstra fri før træningsstart, havde mange af de udenlandske spillere ikke set deres familie siden begyndelsen af 2020 eller endda tilbage i 2019.

Det kunne lyde som klynk, ynk og at give spillerne dårlige undskyldninger på forhånd, men sådan er virkeligheden altså ikke.

Vi taler meget om topniveauet hos de fire klubber, der kæmper med om Superliga-guldet, men måske er det i virkeligheden last men standing, hvem der kan holde sig på benene indtil det sidste, der bliver afgørende.

Er det Brøndbys unge mandskab, der først taber energien efter en intens sæson med megen medgang og en helt enestående høj udnyttelsesprocent?

Jesper Lindstrøm kommer i hvert fald ikke udhvilet hjem fra Ungarn til topkampen mod FC Midtjylland på mandag, det samme gælder de øvrige landsholdsspillere som forsvarsspilleren Hjörtur Hermannsson.

Eller er det FC Midtjyllands spillere, der allerede har vist tegn på at være udmattede i krop og måske allermest sind efter det vilde efterår i Champions League?

FCM havde også adskillige spillere med landshold i de seneste 10 dage.

Indhenter Europa League-kampe sidste august endegyldigt FC København og presser de pressede københavnere ned mod Randers og FC Nordsjælland snarere end op mod FCM og Brøndby og de Champions League-pladser, FCK så desperat har brug for med en koncern-økonomi i frit fald?

Eller er det AGF, der først går tør for kræfter efter skadesproblemer og et par vilde sæsoner, hvor man har løbet meget og haft bolden lidt sammenlignet med toprivalerne?

De fysiske trænere, fysioterapeuter og massører kan få indflydelse på et slutprogram, hvor megen logik siger, at der vil komme uhørt mange skader, ligesom der allerede har været hidtil i de større europæiske ligaer.

I det ræs kan vores analyser og vurderinger af spilkoncepter og taktiske træk vise sig fuldstændige ligegyldige.

Og så skal vi ikke glemme, at det samme gør sig gældende i den tunge halvdel af Superligaen, hvor der ikke er lige så mange specialister omkring spillerne.

Også her kan udholdenheden, den rette dosering af indsatsen og en god portion held på skadesfronten ende med at gøre forskellen på overlevelsen og turen i 1. divisions sorte gryde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus