• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Troels Bager Thøgersen

Leder: Skarpt hjørne - pas på Superligaen

Foto: Getty Images

Der er sket meget med den danske Superliga, siden den blev søsat for præcis 30 år siden. Læs Tipsbladets leder

Af Troels Bager Thøgersen

Superligaen fylder i denne uge 30 år, og vi markerer i Tipsbladet de tre årtier med historier fra fødslen, hvor Bent Christensen blev den første målscorer, og fundamentet til FC Midtjylland indirekte blev lagt via Ikasts nedtur.

Det er selvsagt svært at holde fest i den nuværende corona-æra, og tømmermændene ville alligevel have været lidt tungere, end da man fyldte 25.

Men fødselaren kan nu alligevel noget, selvom vi må vente med den store fejring, og selvom der er en masse brok og kævl i en frustrerende tid uden tilskuere på stadion.

Det er tydeligt, at et drama som Juventus' exit til FC Porto og Erling Haalands opvisning for Dortmund i tirsdagens Champions League-kampe ikke er noget, Superligaen nogensinde kan matche sportsligt. Det er ikke to forskellige sportsgrene (endnu), men alligevel er det tempo og de solopræstationer noget, vi ikke får at se i Superligaen.

Men nogle gange skal man miste noget, før man forstår, hvad det betyder, og adgangen til de lokale fodboldarenaer gør virkelig nas.

Her et år inde i epidemien rammer det stadig hårdt at være på arbejde på stadion og høre, hvor stille der er.

Den nærhed til os, til vores forældre, vores børn og vores venner på stadion er det allervigtigste, Superligaen og dens klubber har og aldrig må miste.

Vi skændes om VAR og hvem systemet favoriserer, og problemerne med VAR og fodboldloven her i 2021 kræver helt klart justeringer, der er på vej, blandt andet med en ændring af hands-reglerne til sommer.

Nærheden i Superligaen skal vi også passe på med tanke på de mange udenlandske opkøb af danske klubber, og Superligaens succes i de næste 30 år er bestemt ikke nogen selvfølge.

Men det fysiske savn, mange af os føler, når vi ser de tomme Superliga-arenaer, fortæller historien om, at ligaen kan noget, og at der i den grad er noget at bygge videre på, når man igen må se en fodboldkamp i Danmark på stadion.

Læs Tipsbladet i dag og få en større markering af det store jubilæum - få Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet fredag.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus