Superliga Troels Bager Thøgersen

Priske-fyring bør få Superliga-klubber på banen

Foto: Getty Images

LYNANALYSE: Fyringen i Royal Antwerp bør ikke afskrække nogen fra at hyre Brian Priske, mener Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Af Troels Bager Thøgersen

Royal Antwerp er et sted, hvor formanden kommer bragende ind i pausen af en fodboldkamp for at skælde ud på cheftræneren og spillerne, og hvor man uden at blinke kaster sig over Marc Overmars og hyrer ham som sportsdirektør umiddelbart efter, at han er blevet fyret fra Ajax for en MeToo-sag.

Efter ugers, nej måneders, røg i belgiske medier, der helt tydeligt blev briefet af topfolk i klubben, fik Brian Priske mandag endelig den fyreseddel, han var blevet spået i så lang tid, og dermed står danskeren uden job efter et år i Belgien.

For al snakken om Belgien som talentudviklingsland og moderne fodboldstormagt takket være en helt sublim generation af landsholdsspillere, er den belgiske liga et benhårdt og ekstremt resultatdrevet sted, hvor der handles meget og hurtigt.

Brian Priske er den fjerde cheftræner, der stopper på to år i Royal Antwerp, og selvom resultaterne ikke har været som ønsket, har danskeren også være på noget nær Mission Impossible med udskiftningen af noget nær et helt hold og helt urealistiske forestillinger fra ejerens side om, hvad Royal Antwerp skulle udrette i den belgiske liga og derefter i Europa, helst Champions League.

Royal Antwerp har selv i Belgien ry for at være et svært sted at arbejde, så at den tidligere mestertræner med FC Midtjylland nu er fyret bør ikke få ham eller mulige arbejdsgivere til at tøve på grund af begivenhederne i havnebyen.

Så hvad skal der ske nu?

Der er et trænerjob ledigt i AGF, som Brian Priske er blevet sat i forbindelse med, og man skal ikke afvise, at andre positioner bliver ledige i de kommende måneder.

For danske trænere er det ikke nødvendigvis nemt at komme til udlandet, så mon ikke lysten til at blive ude er til stede, hvis ellers mulighederne dukker op, og at man kan gennemskue, at Antwerps kaotiske sæson måske ikke havde så meget med træneren at gøre som en meget ambitiøs ejer, der med alle midler vil gøre Royal Antwerp til en magtfaktor indenlands og i Europa.

For mig at se bør afskeden med den ambitiøse belgiske klub med de 19 nye spillere hentet til i løbet af sidste sommer og januar ikke afskrække nogen.

Men om det sker lige med det samme er der ingen garanti for – aftalen med Royal Antwerp løber til sommeren 2023, så ligesom den nu forhenværende AGF-træner David Nielsen kan Priske og eventuelle interesserede klubber se hinanden an uden at føle sig tvunget til at trykke på nogen knapper hverken i morgen eller overmorgen.