• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

Rekordbudget: Derfor brænder FCK millionerne af

Foto: Getty Images

ANALYSE: FC København har gang i en af de mest hektiske afslutninger på transfervinduet i klubhistorien. Og det er ikke kun for sjov, millionerne får ben at gå på i Parken.

Af Troels Bager Thøgersen

Der er fart på i transfervinduet hos FC København.

Mohamed Daramy er kommet til på leje, Denis Vavro og Mathew Ryan er købt fri af Lazio og Real Sociedad, og den anden vej er røget Jens Stage (Werder Bremen), William Bøving (Sturm Graz) og reserver som udlejede Luther Singh (Chaves) og Mikkel Kaufmann (Karlsruhe), mens veteranen Bryan Oviedo er taget til Real Salt Lake i MLS.

Men det helt store er naturligvis de handler, der efter alt at dømme bliver præsenteret i de kommende timer.

Det er købet af Andreas Cornelius i Trabzonspor for et beløb i omegnen af 45 millioner kroner.

Og det er et salg af Pep Biel til Olympiakos for et tilsvarende beløb, der meget vel kan stige i de kommende år, hvis en række præstationsklausuler bliver indfriet.

Det forventede køb af Andreas Cornelius lægger op til, at der skal spilles over kanterne og efter indlæg, hvilket er en del anderledes end det spil, der fik FCK i Champions League med Pep Biel til at trække ned i banen.

Ikke alle FCK-fans er lige overvældede over udsigten til, at Pep Biel efter et flot 2021 og et cirka lige så flot 2022 ryger afsted på transferdeadlinedag, men ud over at det er sent i transfervinduet, har aftalen mellem FC København og Pep Biel længe været, at et skifte skulle finde sted denne sommer, hvis ellers den rette handel for alle parter dukkede op.

Det gjorde den i form af Olympiakos, der skuffende røg i Europa League, men ligesom FCK sigter efter Champions League-deltagelse så ofte som muligt og betaler Pep Biel en rigtig solid løn.

Det ser ud til, at FC København rammer klubbens største spillerbudget nogensinde, og københavnerne er næppe færdige, hvis ønskehandlerne ellers falder på plads i de kommende timer.

Der skal præsteres fornuftigt i Champions League trods overmagten, som Manchester City, Borussia Dortmund og Sevilla udgør, og så SKAL man også vinde DM igen til maj. Man afventer ikke og ser udviklingen i efteråret, men handler i stedet nu.

Tænker både mesterskab og CL
FC København er blevet kædet sammen med flere, nok nærmere mange, spillere i de seneste dage, og selvom FCK-truppen ikke går ned på bredde, er man stadig på udkig.

Christian Sørensen-interessen giver mening, fordi FC København får et vildt program og sagtens kan finde kampe nok til både ham og Victor Kristiansen.

Nicolai Vallys i Silkeborg IF og Jacob Bruun Larsen fra Hoffenheim gør det med det forventede salg af Pep Biel, om end Vallys nu ser ud til at ende i Brøndby i en handel til cirka 22 millioner kroner.

Det er jo ikke, fordi FC København som sådan mangler spillere.

Man har Paul Mukairu, Ísak Bergmann Jóhannesson, Roony Bardghji, Hákon Haraldsson og Akinkunmi Amoo som muligheder til de tre offensive pladser ud over venstre kanten Mohamed Daramy og Viktor Claesson, to spillere man må forvente er sikre kort, især når FC København skal stille i stærkeste opstilling i Superligaen og Champions League.

Men forsvaret af Superligaen er blevet ekstra aktuelt efter den sløje sæsonstart med fire nederlag (lige så mange som i hele sidste sæson i ligaen), så står FC København og vakler mellem at trykke på knappen i en handel eller lade være, er det ikke forsigtigheden og den langsigtede udvikling af unge spillere, der vægter højst med forventede indtægter på 260-280 millioner kroner fra Champions League.

Jacob Bruun Larsens navn er dukket op mange gange i de seneste timer og dage, ligesom det har gjort det i tidligere transfervinduer.

Landsholdskandidaten bør udefra set også spille mere end som indhopper hos Hoffenheim, men det er ikke nemt, hvis FC København endelig skulle vælge at gå efter offensivspilleren.

Bruun Larsen, der har trænet med i Hoffenheim i dag, er ikke nem at hente, når det tyske transfervindue først lukker i morgen torsdag ved 18-tiden, og når Hoffenheim allerede ser efter en vikar for kantspilleren Ihlas Bebou, der har en knæskade.

Selvom FC København er i Champions League, er det svært at flytte rundt på en Bundesliga-klub med et helt andet spillerbudget, end man kan drømme om i Superligaen, og derfor skal mange ting gå op i en højere enhed meget hurtigt, ligesom det jo kræver, at kantspilleren vil vende tilbage til Danmark.

Derfor tyder meget på, at Bruun Larsen heller ikke skal til FC København heller i denne omgang.

Endelig skal man ikke ignorere chancen for en midtstopper, hvis Marios Oikonomou stopper i FCK – det mest betryggende ville være at have en ekstra spiller at rotere med ud over den lige nu skadede Nicolai Boilesen og 19-årige Valdemar Lund.

Afgangene
Over middag onsdag sagde Robert Mudrazija og FC København pænt farvel og tak til hinanden med en kontraktophævelse, og det bliver nok ikke den eneste afgang, hvis det står til klubbens ledelse.

Marios Oikonomou har ikke spillet i Superligaen siden november sidste år og må helt sikkert gerne finde en anden klub, hvis det er muligt – ellers skal man ikke udelukke muligheden for en Mudrazjia-løsning tættere på deadline.

Johan Guadagno, reservemålmand, er i spil til et skifte til italienske Pisa, og dukker der andre tilbud op på især det enorme udvalg af offensive spillere til kanten, kan yderligere salg ikke udelukkes.

Og så er der ikke mindst Khouma Babacar.

Angriberen blev købt i Sassuolo i januar, og tiden i FC København har ikke været specielt succesrig.

Det nuværende FC København er ikke et sted, hvor man får lang tid til at vænne sig til kravene og stilen i Danmark, og ude i markedet lyder det til, at FCK vil lytte til tilbud og sådan set har haft ørerne spidset allerede tidligere på sommeren.

Det er ikke nemt at sige farvel til spillere, når menuen i efteråret står på Champions League, men københavnerne vil være velvilligt indstillede, hvis der dukker tilbud op.