• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Arbejdstilsynet har været forbi: EfB retter ind

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Arbejdstilsynet slog ned på især to punkter efter sine besøg hos Esbjerg fB. Nu har klubben handlet derefter.

Af Anders Dehn

Efter Arbejdstilsynet har været på besøg i Esbjerg fB og har slået ned på to punkter, har klubben valgt at rette ind. Det skriver JydskeVestkysten og EfB selv.

Ifølge lokalavisen, der har fået aktindsigt i Arbejdstilsynets rapport, var tilsynet på besøg i Esbjerg tre gange i august. På baggrund af det overvejede den at udstede to påbud:

  • At klubben skulle sikre, spillertruppen også var omfattet af en arbejdsmiljørepræsentant.
  • At klubben skulle sikre, at arbejdspladsvurderingen (APV) af sikkerheds- og sundhedsforholdene omfattede spillertruppen.

På sin hjemmeside skriver klubben, at den som følge af Arbejdstilsyneta rapport har valgt en arbejdsmiljørepræsentant til "samtlige organisatoriske områder", altså også spillertruppen.

Derudover har klubben ansat en arbejdsmiljøvirksomhed "til at foretage de obligatoriske og lovhæftede arbejdspladsvurderinger. Disse er iværksat og foretaget på samtlige organisatoriske områder", altså også inklusiv spillertruppen.

Esbjerg fB blev den første danske fodboldklub til at få besøg af Arbejdstilsynet. Det skete, efter Spillerforeningen meldte klubben til tilsynet, fordi spiller opfattede den daværende cheftræner, Peter Hyballa, som truende og mobbende.

Hyballa endte med at sige sin stilling op, og det samme gjorde de to stabsmedlemmer, som han havde hentet med til Esbjerg. Klubben mangler stadig at finde en erstatning for assistenttræneren, der forlod EfB ved den lejlighed.

Den proces er dog i gang.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020