• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Oliver Okstrøm

Dansk klub får dansk ejer igen: Vil i Superligaen

Foto: Getty Images

Der er udsigt til flere lokale investorer, fortæller den nye ejer.

Af Oliver Okstrøm

For tre år siden kom den danske 1. divisionsklub FC Helsingør på amerikanske hænder, men den tid er nu et overstået kapitel. Fra dags dato vil det være lokale investorer, der har ejerskabet af klubben.

Det melder Helsingør-klubben ud i en pressemeddelelse.

Det er forretningsmanden Lasse Lindblad, der har overtaget hele aktieandelen, og der bliver nu peget på, at det er første spadestik til en model ved navn 'Friends of Helsingør', hvor Lindblad forventer at ejerkredsen vokser i de kommende måneder.

- Vi er gået ind i dette ejerskab for at sikre en god lokal forankring og ikke mindst sikre at der skabes en god og langsigtet ejerløsning bestående af flere lokale investorer. Vi har i den forbindelse allerede mærket interesse fra flere investorer, som har de samme tanker som os. fortæller Lasse Lindblad.

Han peger desuden på, at talentudviklingen i klubben har vist sig at være så god, at man kan se flere spillere fra deres akademi på eget hold, men også i klubber i Superligaen. og det står klart for den nye ejer, hvad der er øverst på dagsordenen.

- Nu vil vi bruge den kommende tid på at konsolidere klubben, men det er vigtigt for mig at pointere at vi fortsat har høje sportslige ambitioner, siger han og fortsætter:

- De fleste af os husker nok de store oplevelser vi fik i sæsonen 2017/2018 hvor vi som bekendt var i Superligaen, og det er en klar målsætning for os at vi skal tilbage i Superligaen, lyder det fra Lindblad.

Efter overtagelsen er Jordan Gardner fratrådt rollen som bestyrelsesformand, og den har Lasse Lindblad overtaget.

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.