• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Nikolaj Kesting

EfB-ejer om de lokale medier: Det er en joke

Foto: Getty Images

Paul Conway forsvarer før tirsdages Esbjerg-kamp træner Peter Hyballa. Til gengæld kritiserer han den lokale presse.

Af Nikolaj Kesting

Den lokale presse i Esbjerg-området bør ikke være stolt af sit arbejde, hvis man spørger Paul Conway, der ejer fodboldklubben Esbjerg fB. 

I den seneste tid har der været flere historier fremme om træner Peter Hyballa, der ifølge flere anonyme kilder skulle have taget meget utraditionelle midler i brug i dagligdagen. 

Tirsdag står den nu tidligere spiller Kasper Pedersen derudover frem og bekræfter flere af historierne, som man har kunne læse om.  

Men Paul Conway er ikke imponeret over måden, de historier er kommet frem på, ligesom han heller ikke mener, at tirsdagens historie med Kasper Pedersen har noget på sig. 

Det siger han i et længere interview med TV3 Sport. 

- Jeg har læst dem, men der stod ikke noget. Jeg synes at medier her (i Danmark, red.) skal lave noget bedre journalistik, siger Paul Conway.

Få minutter inde i interviewet korrigerer Esbjerg-ejeren dernæst TV3's reporter, da Conway ikke mener, at Pedersen skulle have sagt noget konkret i sin kritik af klubben. 

-  I starten af interviewet sagde du, at tidligere spillere har sagt konkrete ting (om situationen i klubben, red). Det er faktuelt forkert. De siger og jeg citerer ”Jeg har ikke set noget”, Paul Conway. 

Han refererer til et citat fra artiklen, hvor Kasper Pedersen står frem i  Ekstra Bladet. Her siger Kasper Pedersen, at han ikke har set Peter Hyballa slå nogen. 

- Jeg har ikke selv set ham slå, fordi det foregik under en træningskamp i pausen, hvor jeg var ude at varme op. Men jeg har hørt historien fra flere, der var til stede. Og det har intet med opmuntrende klap at gøre, men jeg vil understrege, at jeg ikke har set det ske, siger Pedersen til Ekstra Bladet. 

I artiklen fremgår det at Kasper Pedersen er "sluppet billigt" fra den tyske træners lederstil. Han forklarer, at han står frem af kærlighed til sine nu tidligere holdkammerater, som han føler, han bliver nødt til at sige fra for, da de ikke kan udtale sig til pressen. 

Paul Conway er dog ikke imponeret over hverken den artikel eller andre, som har været fremme om Esbjerg på det seneste. 

- Jeg har med fakta at gøre. Jeg gider ikke gå op i dårlig journalistik. Selvfølgelig er vi nye i det her land, og vi skal vænne os til praksissen. Men de lokale medier laver jo ikke journalistik. Det er en joke, siger han til TV3. 

Se hele interviewet med Paul Conway i videoen øverst på siden. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020