• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

Midt i kaos: Fuld støtte til Esbjerg-træner

Foto: EfB

Bestyrelsesformanden i Esbjerg fB melder om fuld støtte til cheftræner Peter Hyballa.

Af Victor Risager

Der har været flere historier om træner Peter Hyballas metoder i Esbjerg fB, hvor der blandt andet er blevet talt om fysisk og verbal afstraffelse, og at spillerne vil have træneren fyret. Men et trænerskifte er ikke lige om hjørnet, lader det til.

I interviews med både B.T. Sport og Ugeavisen Esbjerg melder bestyrelsesformand Michael Kalt om fortsat støtte til den omdiskuterede træner.  

- Vi støtter Peter fuldt ud, og jeg tror ikke, at utilfredsheden er en afspejling af alle spillernes synspunkter. Der vil altid være en gruppe spillere, som er utilfredse med klubben på grund af forandringen i vores spillestil. Men vi skal have en kultur med respekt for hinanden, og det vil blive pointeret over for Peter, men det kommer ikke til at ændre på vores støtte til ham eller vores stil, som vi er ved at implementere, siger Michael Kalt til B.T. Sport.

Esbjerg-formanden tilskriver i begge interviews dele af problemerne til kulturelle forskelle og påpeger, at Peter Hyballa skal lære forskellen at kende, eftersom han aldrig har arbejdet i Danmark før. Tidligere har den tyske træner blandt andet arbejdet i Holland, Tyskland, Polen og Slovakiet.

- Er det ok for nogen, verbalt at ydmyge andre? Nej. Er der forskellige definitioner på, hvad folk finder verbalt ydmygende afhængig af, hvilken kultur de opererer i? Helt sikkert. Så det er det, vi skal adressere. Der er ting, du ikke kan sige i Danmark, som, garanterer jeg dig, ikke vil blive kaldt verbalt ydmygende i USA, men det betyder ikke noget. Hvis normerne er sådan i Danmark, justerer vi og bevæger os fremad, siger Kalt til Ugeavisen Esbjerg.

Nogle af episoderne i Esbjerg fB handler om tilsvininger, mens andre handler om fysisk vold.

Blandt andet skal træneren have sagt til en spiller, at denne havde større bryster end sin kone, mens træneren også angiveligt har slået en spiller. Der er efter sigende også blevet taget billeder af spillere i deres undertøj. Disse sager har flere medier, heriblandt B.T. Sport, Ekstra Bladet og Ugeavisen Esbjerg afdækket.

Senest er fire spillere blevet smidt ud af truppen, heriblandt Jakob Ankersen og Kevin Conboy. Det har efter sigende rystet truppen. Læs mere om det her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020