• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Esbjerg-ejere vil købe tysk klub

Foto: Screenshot

Ejerne af Esbjerg fB arbejder på at købe sig ind i en tysk klub. Det er dog nødvendigt at omgå den berømte 50+1-regel.

Af Anders Dehn

Esbjerg fB er allerede én ud af seks klubber, som ejes af den samme gruppe amerikanske forretningsmænd. Nu kan det blive til syv. Gruppens talsmand, Paul Conway, siger til JydskeVestkysten, at den er på jagt efter en tysk klub.

Pacific Media Group, som investorgruppen hedder, ejer allerede helt eller delvist klubberne KV Oostende i Belgien, AS Nancy i Frankrig, Den Bosch i Holland, FC Thun i Schweiz og Barnsley i England.

De fleste af dem har det til fælles, at de ligger i lande, der grænser op til Tyskland.

- Vi vil gerne få noget til at ske i Tyskland. Og hvorfor det? Jo, vi har alle de her klubber i lande rundt om Tyskland, og vi har tyske spillere og tyske trænere, så det vil styrke hele vores gruppe, siger Paul Conway til JydskeVestkysten.

Conway og co. kan komme i karambolage med 50+1-reglen, som dikterer, at klubbens medlemmer skal sidde på 50 procent af aktierne plus én aktie. Det skal forhindre, at netop eksterne investorer overtager kontrollen med klubberne.

Som Paul Conway ganske rigtigt påpeger, kan man dog omgå den regel ved at købe sig ind i en klub uden for de to bedste række. 50+1-reglen gælder nemlig kun i Bundesligaen og 2. Bundesligaen.

Rykker man op, skal man dog stadig overholde reglen. Der er dog forskellige måder at omgå den på. RB Leipzig har eksempelvis formelt levet op til reglen, men til gengæld gjort medlemskab så dyrt og besværligt, at der i 2016 kun var 17 medlemmer, hvoraf de fleste var ansatte i Red Bull.

Tidligere på måneden skal flere tyske medier, at Pacific Media Group viste interesse for FC Kaiserslautern i 3. Liga.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020