1. division Ritzau

Et point sikrer Lyngby Superliga-oprykning

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lyngby sikrede sig mandag aften oprykning til Superligaen, selv om det blev 1-1 ude mod Nykøbing.

Af Ritzau

Efter et enkelt års fravær er Lyngby Boldklub tilbage i Superligaen fra næste sæson.

Med 1-1 på udebane mod Nykøbing FC kom billetten til landets bedste række i hus, og Lyngby rykker således op sammen med AC Horsens, som også rykkede ud af Superligaen for et år siden.

Lyngby var Nykøbing overlegne i de fleste af spillets facetter på Lollands Bank Park og havde længe kurs mod sejren, men til allersidst slog et ellers haltende hjemmehold tilbage og fik uafgjort.

Gæsterne fra hovedstaden tog teten med bolden og dominerede kampen med stor bevægelighed og hurtigt kombinationsspil.

Nykøbing havde særligt på kanterne svært ved at dæmme op for Lyngby, som kampen igennem brød igennem på ydersiden og slog et hav af indlæg.

Generelt skabte Lyngby en masse chancer og havde med en smule mere skarphed foran kassen vundet stort.

Midtbanespilleren Rasmus Thellufsen viste vejen for Lyngby allerede i det 16. minut, hvor han sparkede et indlæg fra højre side i mål til 1-0.

Trods et hav af muligheder fik Lyngby aldrig lukket kampen med yderligere en scoring, og det blev dyrt til allersidst, hvor Mathias Kristensen stangede bolden i mål til 1-1.

Angriberen blev tidligere mandag kåret til årets profil i 1. division og fejrede det altså med mål.

Fordi FC Helsingør samtidig tabte til 0-2 til Hvidovre, var uafgjort nok for Lyngby, så de mange medrejsende fans i kongeblåt kunne fejre klubbens tilbagevenden til Superligaen i næstsidste spillerunde af oprykningsspillet.

FC Helsingør havde længe kurs mod oprykning, men er gået helt i stå i slutningen af sæsonen, så Lyngby og AC Horsens altså kan juble i stedet.

/ritzau/