• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Victor Risager

Hyballa-assistent langer ud efter medier

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Esbjerg-træner Peter Hyballas assistent langer ud efter medier ovenpå de seneste ugers historier.

Af Victor Risager

Det har været nogle hektiske uger for den nye trænerstab i Esbjerg fB, der blev hyret for godt to måneder siden.

I de seneste uger har flere medier - heriblandt Ugeavisen Esbjerg, Ekstra Bladet og B.T. - kunnet beskrevet, at cheftræner Peter Hyballa og dennes trænerstab har for hårde træningsmetoder samt  udsætter spillere for verbal og fysisk afstraffelse. Blandt andet er træneren blevet anklaget for, at slå en spiller og nive en spiller i brystvorten.

Nu taler vestjydernes fysiske træner Robin Adriaenssen, der kom til klubben sammen med Peter Hyballa, om situationen i et større interview med belgiske HLN. 

Her forklarer han blandt andet, at det kom som en overraskelse, da Spillerforeningen henvendte sig til dem med kritik, som foreningen havde hørt fra spillere, at han ikke kan genkende et par af de historier, der er i medierne.

- Hvor kom dette fra? Nogle spillere følte, at de havde svært ved at tilpasse sig det nye projekt og dets meget angribende spillestil. Så har der været historier i medierne, der bare ikke passer. Alle er velkomne på træningsbanerne for at følge træningen. Vi har intet at skjule, og drengene yder deres bedste hver dag. Det, jeg læser i medierne, stemmer ikke overens med, hvad der sker på banen, siger Robin Adriaenssen til HLN.

Samtidig slår den fysiske træner, at bestyrelsen stadig bakker op, men at den seneste tid ikke har været nem.

- De har startet en intern efterforskning, men i mellemtiden er Peters navn udtværet over hele Europa for ting, han ikke har gjort. Det er ikke let for os. Nogle af os føler os ikke velkomne. Nogle mennesker smider bare ting i medierne, men de er bare ikke rigtige. Min tro på ærlig journalistik er delvist væk. Vi er nødt til at tale med advokater om ting, vi ikke har gjort.

- Vi kan ikke være de trænere, vi ønsker at være lige nu. For eksempel, hvis vi nu giver nogen et klap på skulderen, kan det være skrevet igen, at vi slår spillere. Det er ikke nemt. Trænere over hele verden fortjener mere respekt, lyder det fra Robin Adriaenssen.

Senest har fodboldekspert kritiseret Peter Hyballa. Læs mere om det her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020