• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Politiker truer med at trække EfB-sponsorater

Foto: Getty Images

Byrådsmedlem i Esbjerg vil have kommunen til at trække sine sponsorater i Esbjerg fB, hvis ikke klubben får styr på arbejdsforholdene for spillerne.

Af Anders Dehn

Hvis spillernes udlægning står til troende, og klubben ikke retter op på tingen, vil byrådsmedlem i Esbjerg have kommunen til at sløjfe sine sponsorater af Esbjerg fB. Det skriver TV2.

Udmeldingen kommer fra socialdemokraten Karen Sandrini, der ligesom de fleste andre har læst spillernes åbne brev. Her beskriver de det, som de kalder "daglige trusler om fyringer, hånende, sexistiske og ydmygende bemærkninger, og hvad der efter vores opfattelse kan tolkes som regulær mobning, som rækker langt ud over de i forvejen vide rammer, der er i fodboldverdenen."

Det er altså de arbejdsforhold, som Sandrini vil have kommunen til at bruge sin indflydelse for at rette op på. Esbjerg Kommune har sponsorater for cirka en halv million kroner i EfB.

- Hvis klubben ikke er villig til at imødekomme spillernes krav om respekt, mener jeg ikke, at Esbjerg Kommune skal støtte EfB med sponsoraftaler, siger Karen Sandrini til TV2 og understreger, at hun ikke vil blande i, om cheftræner Peter Hyballa skal fyres.

- Men hvis Esbjerg Kommune skal støtte klubben økonomisk, skal arbejdsforholdene være på plads.

En ekspert i arbejdsmiljø har også betegnet adfærden, hvis spillernes udlægning er korrekt, som "krænkende handlinger, der skaber et sundhedsskadeligt arbejdsmiljø med stor risiko for de enkelte spilleres mentale helbred.

Hyballa har til sit forsvar blandt andet beskyldt spillerne for at lyve. Fra klubbens ledelse og ejerskab er beskeden da også klar: Hyballa har stadig fuld opbakning.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020