• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Anders Dehn

Sommerens femte indkøb: Esbjerg henter angriber

Foto: Esbjerg fB

Esbjerg fB forstærker holdet på ny. Denne gang med en østrigsk angriber.

Af Anders Dehn

Den helt store målsætning i Esbjerg fB er, at holdet skal rykke op i Superligaen igen. I de bestræbelser skal truppen forstærkes, og nu har klubben netop præsenteret sommerens femte indkøb.

Det er den østrigske angriber Patrick Schmidt, der kommer til Esbjerg på en lejeaftale fra Barnsley. Championship-klubben har samme ejere som EfB.

- Vi har et erklæret mål for den kommende sæson om at slutte på en af de to oprykningspladser, og det kommer til at kræve mange dygtige spillere med spidskompetencer og ærgerrighed. I Patrick Schmidt får vi en sulten angriber, der har bevist sig på et højt niveau i både England og Østrig, og vi glæder os til at se ham på Blue Water Arena i EfB-trøjen, siger administrerende direktør Brian Knudsen.

22-årige Schmidt slog igennem i Admira Wacker og blev i 2019 solgt til Barnsley. I den forgangne sæson var han udlejet til SV Ried hjemme i Østrig, hvor han scoret ét mål i ti kampe.

Schmidts bedste sæson var 2018/19, da han scorede otte mål i 27 kampe i den østrigske Bundesliga.

- Jeg er glad for at være her i EfB og i Danmark, og jeg håber, vi får en god sæson. Nu kigger jeg frem mod at møde holdkammeraterne og staben, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med dem, så vi forhåbentligt kan opnå målet om oprykning næste sommer. Jeg håber og tror på, jeg kan bidrage til det ved at score mål og udfordre modstandernes forsvarsspillere med dybe løb, siger Patrick Schmidt.

Han er som nævnt Esbjergs femte indgående transfer denne sommer. De andre er den unge back Kristoffer Lund fra FC Midtjylland, angriberen Emil Holten fra Silkeborg IF, Nicklas Strunck, der fik sin lejeaftale fra Groningen vekslet til en permanent kontrakt, og Isak Olafsson, som EfB købte i SønderjyskE i går.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020