• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Ole Hoffskov

Stort underskud i FC Roskilde: Lønnen er den største udfordring

FC Roskilde har tabt otte millioner kroner de seneste to år.

Af Ole Hoffskov

FC Roskilde flirtede med en konkurs i sidste måned, men i sidste ende lykkedes det klubben fra domkirkebyen at sikre den videre eksistens. Men der venter hårdt arbejde forude. Det fremgår af det seneste årsregnskab fra NordicBet Liga-klubben.

Sn.dk skriver, at FC Roskilde A/S kom ud af 2018 med et underskud på 6,3 millioner kroner, hvilket er 4,6 millioner kroner mere end i 2017. På to år har selskabet tabt otte millioner kroner.

Af regnskabet fremgår det tydeligt, at lønningerne til spillere og øvrige ansatte samt lavere omsætning er den primære årsag til de røde tal, og derfor må det forventes, at der sker markante ændringer i spillertruppen efter denne sæson. Et par løntunge spillere kan meget vel blive ofret i Roskilde, der kæmper for overlevelse i landets næstbedste række.

FC Roskilde blev i 2018 holdt i live af Bo Tue Knudsen, der skød fem millioner kroner i selskabet, men han er ikke længere en del af klubben. I stedet er Carsten Salomonsson hovedaktionær, og det var også ham, der var med til at sikre klubben overlevelse.

Superliga

Fra anfører til projektleder

Mads Agesen indstillede i 2018 sin aktive fodboldkarriere for Randers FC, men gør nu comeback for klubben i en stilli...

Mere Superliga

Fokus