• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Alexander Scholz med rolle omkring stort FCM-salg

Foto: Getty Images

Med en fortid i belgisk fodbold og FC Midtjylland, så spillede Alexander Scholz en vigtig rolle i købet af midtbanespilleren.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

For 15 måneder siden sagde Raphael Onyedika farvel til 1. division og FC Fredericia.

Nu spiller den nigerianske midtbanespiller både med om mesterskabet og Champions League-fodbold i Club Brugge. Det gør han, da FC Midtjylland solgte Onyedika til de belgiske mestre denne sommer.

Det er ikke overraskende, at Raphael Onyedika havner i Club Brugge, da Stijn Francis har et stort netværk i Beneluxlandene. Her har han før sikret aftaler for Alexander Scholz, og ifølge voetbalnieuws var det også den danske stopper, som spillede en vigtig rolle i, at Onyedika blev en del af Francis' agentbureau.

Det har siden sikret FC Midtjylland et stort salg, men det var slet ikke planen, at han skulle afsted denne sommer. Det fortæller spillerens agent Stijn Francis i den belgiske fodboldpodcast Mid Mid ifølge voetbalnieuws.

- Vi havde oprindeligt planlagt, at han skulle afsted til en ny klub næste sommer. Der var snakke med engelske klubber, da det virkede for dyrt for Club Brugge. Midtjylland ville ikke sælge ham til at starte med, men de kunne ikke sælge en anden spiller, og så var der en åbning. Der var bud efter ham mange steder fra, siger Stijn Francis om salgdet, der fiølge Tipsbladets oplysninger kan overstige 75 millioner kroner.

Den anden spiller som FC Midtjylland ikke kunne få solgt, kan meget vel have været Evander, som var rygtet væk denne sommer. Men i sidste ende trak Galatasaray, som var den varmeste bejler, deres følehorn til sig.

Stijn Francis har selv sikret Alexander Scholz aftaler i belgisk fodbold, hvor han før returen til Danmark og FCM tørnede ud for Lokeren, Standard og Club Brugge. Siden sidste sommer har han optrådt for japanske Urawa Red Diamonds.