• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Dansk landsholdsbobler hyldes af sin cheftræner

Foto: Getty Images

Philip Zinckernagel er formentlig et af de første navne på holdkortet, for cheftræneren elsker ham.

Af Kenneth Jensen

Kasper Hjulmand nævnte ham i seneste landsholdssamling, fordi han gør det godt, og danske Philip Zinckernagel får i disse tider masser af trænerros.

For det er ikke kun den danske landstræner, der har et godt øje til den offensive midtbanespiller, det har også Standard Lieges cheftræner, Ronny Delia. Det er netop den klub, Zinckernagel spiller i.

Zinckernagel blev sidst i det belgiske transfervindue udlejet fra Olympiakos, hvor han ikke stod til meget spilletid, til Standard Liege, og her har han scoret to gange i de første par kampe, han har spillet for klubben.

De to mål kom i 3-0 sejren over de belgiske mestre fra Club Brugge.

Cheftræneren kender Zinckernagel fra norsk fodbold, hvor danskeren leverede så godt for Bodø/Glimt, at det kastede et skifte til engelsk fodbold af sig.

- Philip har endnu ikke vist det fulde omfang af sit talent. Han kan gøre en forskel med sine tekniske kvaliteter, og så gør han også de andre spillere bedre. Han er en naturlig leder, der taler meget på banen og opmuntrer sine holdkammerater.

- Han mangler stadig lidt rytme, men hvis han spiller på samme niveau mod Seraing, som han gjorde mod Club Brugge, passer det mig perfekt, lyder det ifølge RTBF fra Ronny Delia.

Den danske offensivspiller er lejet for resten af indeværende sæson, og hans nye klub er aktuelt nummer fem i den bedste række. Der er dog hele 11 point til topholdet Royal Antwerp.

Zinckernagel skiftede denne sommer fra engelske Watford til græske Olympiakos, men han er altså siden blevet udlejet.

Danskeren har også en fortid i Nottingham Forest, SønderjyskE, FC Helsingør og HB Køge.