• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Danskers store skifte forbavser tidligere FCK-duo

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Brian Riemer er på plads i Anderlecht, hvilket kommer bag på den tidligere FC København-duo.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Anderlecht har en lang historie med danskere, som fortsætter med tilgangen af Brian Riemer.

Den nu forhenværende Brentford-assistent, Brian Riemer, skifter til Anderlecht på en kontrakt frem til 2024, hvor han skal være klubbens nye cheftræner.

Jobbet i Anderlecht bliver hans første som cheftræner på den helt store scene. Han har tidligere stået i spidsen for FC Københavns ungdomshold, ligesom han har vikarieret som cheftræner i en kort periode i Hvidovre.

Den manglende erfaring som cheftræner i en topklub er også årsagen til, at flere af hans tidligere FC København-kollegaer er overraskede over danskerens stilling i Anderlecht.

- Jeg var overrasket over nyheden. I København blev han lidt tilfældigt min assistent. Dengang var min assistent Johan Lange, men han forlod pludseligt, og så skulle vi have en ny, siger den tidligere FCK-træner Ariel Jacobs til De Morgen og fortsætter.

- Det var meningen, at han skulle tilbage som ungdomstræner, men han gjorde et stort indtryk på mig. Han var hårdtarbejdende, ydmyg og tæt på spillere. En loyal løjtnant, som respekterede sin plads.

44-årige Brian Riemer var næsten ti år i FCK, hvor han primært havde en rolle på ungdomsholdene foruden perioden som assistenttræner under først Ariel Jacobs og sidenhen Ståle Solbakken. Perioden under nordmanden husker den tidligere FCK-spiller Steve De Ridder også.

- Brian var mere den venlige assistent, som jokede med alle. Han delte aldrig rigtig sine fodboldideer, for det havde Solbakken fuldstændig kontrol over. Dengang spillede vi en flad 4-4-2, hvilket var det FCK gjorde dengang, siger De Ridder til Het Nieuwsblad og fortsætter.

- Riemer stod i spidsen for træningsøvelserne. For syv år siden så jeg ham ikke som cheftræner. Han har heller ikke nogen erfaring som cheftræner. Derfor er jeg også overrasket over, at han skal til Anderlecht, siger Steve De Ridder, der var i FCK i to år.

De sidste fem år har Brian Riemer været en stor del af succesen i Brentford, hvor han sammen med Thomas Frank har ført klubben frem til en plads i Premier League.

Nu skal han så sammen med Jesper Fredberg sætte den sportslige retning i Anderlecht, som har lidt under svingende resultater den seneste tid.