• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Jacob Quvang

Fredberg forbløffer belgierne med Viborg-trick

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sportschefens måde at arbejde på under Anderlechts kampe er blevet et samtaleemne i Belgien.

Af Jacob Quvang

Jesper Fredberg tiltrak sig en del opmærksomhed som sportschef i Viborg, da det kom frem, at han under kampene gav taktiske inputs til assistenttræner Jakob Poulsen fra tilskuerpladserne. 

Det er sjældent, at man hører sportscheferne være i direkte kontakt med trænerteamet på bænken under kampene, men det gjorde Fredberg, og det har han taget med videre til Belgien.

Det er de ikke vant til at se derhenne, så det har vakt opsigt, at TV-billederne har fanget Fredberg sidde på tilskuerpladserne og kommunikere gennem sine høretelefoner. Nu bekræfter klubbens danske cheftræner Brian Riemer også, at Fredberg er i direkte kontakt med trænerbænken. Det skriver Nieuwsblad.

- Jeg er en moderne træner, og målet er at få mest muligt ud af hver præstation. Derfor har Jesper Fredberg en direkte linje til Roel Clement, en af mine assistenttrænere under kampene. Som træner har jeg den mest spændende placering, men også den med det dårligste overblik. Man har ofte et bedre overblik højere oppe på tilskuerpladserne, så hvorfor ikke bruge Jespers øjne? Det er heller ikke sådan, at det er en løbende dialog.

- Desuden er det mig, der træffer alle de endelige beslutninger. Det er mit ansvar, slår Brian Riemer fast. 

RSC Anderlecht får da også brug for Jesper Fredbergs øjne, når man i weekenden møder Royal Antwerp. Anderlecht fik en tiltrængt sejr i sidste weekend over den absolutte bundprop, men klubben har gang i en forfærdelig sæson.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE