• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Victor Risager

Kudus forklarer sig efter Van der Vaart-kritik

Foto: Getty Images

Mohammed Kudus er blevet kritiseret for ikke at udstråle mere glæde. Nu forklarer han, hvorfor han jubler uden at smile.

Af Victor Risager

Mohammed Kudus har fået en decideret strålende start på sæsonen i Ajax med seks mål i ni kampe, men den tidligere Superliga-stjerne er også løbet ind i noget kritik.

For en lille uge siden kritiserede fodboldlegenden Rafael van der Vaart nemlig Kudus for sin attitude. Den tidligere topspiller ville meget gerne se mere glæde og jubel på banen, lød kritikken.

- Det eneste, han mangler… Det er, at det ser ud til, at han ikke kan lide det. Jeg synes, det er lidt en skam. Så scorer han og er lidt utilfreds eller noget, sagde Van der Vaart i et hollandsk tv-program.

Kudus smilede heller ikke, da han i sidste uge scorede mod Liverpool i Champions League, vel at mærke dagen efter Rafael van der Vaarts kritik.

I stedet for at smile fejrede den tidligere FC Nordsjælland-stjerne sit mål ved at krydse to knyttede hænder. En jubelscene, der er inspireret af superheltefilmen Black Panther.

Og over for NOS forklarer han, hvorfor han jubler sådan i stedet for at smile.

- For mig betyder den gestus, at jeg blokerer negative ting fra at komme min vej. Jeg skildrer, at jeg krydser to sværd og danner en mur, der holder forhindringer og problemer ude, siger Kudus til NOS og tilføjer:

- Sådan et øjeblik går meget dybere end blot at fejre et mål. For mig handler det også om mit personlige liv: At jeg er stærk og forbliver tro mod mig selv.

Mohammed Kudus' næste chance for at score - og juble - for Ajax er efter landskampspausen, når Ajax møder Go Ahead Eagles på hjemmebane.