• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Mikkel Fuhr Nielsen

Medie: Jess Thorup var aldrig en prioritet

Foto: Getty Images

Brian Riemer var Anderlechts topprioritet, men man havde også en liste, hvis fejlen om at hente ham mislykkedes.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Brian Riemer skal frem til 2024 stå i spidsen for Anderlecht.

Det offentliggjorde den belgiske storklub fredag. Dermed afsluttes flere uger med spekulationer om, hvem der skulle være Anderlechts nye cheftræner.

Blandt spekulationerne er Jess Thorups navn flere gange dukket op. Og nu erfarer det belgiske medie La Dernière Heure ifølge voetbalnieuws så, at den tidligere FCK-træner var på en eller anden liste i Anderlecht.

Det samme var Genoas tyske cheftræner Alexander Blessin. Dog var 44-årige Brian Riemer Anderlecht og Jesper Fredbergs absolutte topprioritet, så de øvrige kandidater var kun på listen, hvis mission om at hente Riemer fejlede.

Hverken Jess Thorup eller Alexander Blessin var en reel prioritet. De stod på listen, hvis alt andet fejlede lyder det i mediet. Det gjorde det åbenlyst ikke, da Brian Riemer frem til 2024 skal forsøge at føre Anderlecht tilbage til toppen igen.

Klubben har stolte traditioner i belgisk fodbold, men de senere år er det kuldsejlet for den ellers så hæderkronede fodboldklub. Man overvintre på ligaens 11. plads, hvilket bestemt er langt fra klubbens egen selvforståelse.

Derudover var man tæt på at misse videre avancement i Conference League, hvor man med hiv og sving kæmpede sig til en sejr over Silkeborg IF's ti mand på Jysk Park i sidste runde af gruppespillet.

Brian Riemer overtager posten i Anderlecht fra Robin Veldman, der har vikarieret som cheftræner efter man fyrede Felice Mazzù tilbage i oktober.