• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Optakt: Israel - Danmark

Foto: Getty Images

Det danske landshold tager torsdag aften hul på VM-kvalifikationen med en udekamp mod Israel.

Af Kenneth Jensen

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 18.00
Spillested: Bloomfield Stadium, Tel Aviv i Israel
Dommer: Craig Pawson, England
På TV: Kanal 5
Hashtag: #isrdan #fordanmark

Holdnyt:
Israel:
Det israelske landshold har ikke været med til en slutrunde siden 1970, hvor landet kvalificerede sig til VM. Man var tæt på at komme med til EM i 2020, men tabte i playoffs, og også i 2000 var man tæt på. Dengang var Danmark endestationen efter playoff-kampe.

Nu mødes de to lande så igen - denne gang i en VM-kvalifikationspulje, der også tæller Østrig, Skotland, Moldova og Færøerne.

Israel har efterhånden et ganske potent fodboldhold, og derfor drømmer nationen også stort. Man har en pivskarp angriber i form af Eran Zahavi, der med 24 mål for Israel har tangeret rekorden for flest israelske landskampsmål.

På midtbanen har man en skarp strateg i form af 21-årige Manor Solomon, og på højre wing back en dygtig spiller i Eli Dasa.

Holdet har ikke de store afbud og kommer derfor til kampen med de bedste spillere. 

Danmark:
Nu tager Kasper Hjulmand og det danske A-landshold hul på VM-kvalifikationen, og det sker altså på udebane mod Israel. Hvor der var tvivl om både Kasper Dolberg og stjernen Christian Eriksen, kan landstræneren glæde sig over, at han har begge spillere til rådighed.

Derfor er det kun Andreas Cornelius, som Hjulmand må undvære til den vigtige åbningskamp, og det er godt nyt for Danmark, der søndag møder Moldova i Herning og siden Østrig på udebane onsdag i næste uge.

Kasper Hjulmand har allerede varslet, at han vil rotere på sit hold, men det er svært at se ham starte med andre end den normale stamme, da det er vigtigt at få en god start på kvalifikationen. 

I midterforsvaret ventes Andreas Christensen at holde sin plads ved siden af Simon Kjær, efter han er kommet tilbage på holdet i Chelsea og har gjort det godt, mens Joakim Mæhle, der er fast mand i Atalanta, nok spiller venstre back mod Israel. I offensiven er det spørgsmålet, om landstræneren vælger Kasper Dolberg eller Jonas Wind. Frontangriberen ventes at være flankeret af Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen.

Karantæne:
Israel: Ingen
Danmark: Ingen

Bud på startopstillinger:
Israel (5-3-2): Marciano - Dasa, Abu Hanna, Tibi, Elhamid, Menachem - Peretz, Natcho, Solomon - Dabbur, Zahavi

Danmark (4-3-3): Schmeichel - Wass, Kjær, Christensen, Mæhle - Eriksen, Højbjerg, Delaney - Poulsen, Wind, Braithwaite

Profilen:
Den 21-årige midtbanespiller Solomon spiller til dagligt i Shakhtar Donetsk og er en forrygende spiller, der animerer hele den israelske offensiv. Ham skal det danske landshold have lukket ned for.

Vidste du, at..:
Det danske A-landshold har mødt Israel otte gange tidligere, og syv af gangene er det endt med en dansk sejr. Senest var i 2006, hvor Danmark vandt 2-0 ude mod Israel. En enkelt gang har Danmark tabt en landskamp mod Israel - det var i 1978, hvor man tabte 0-2.

Dom:
Det betyder ufatteligt meget for det danske A-landshold, at stjernen Christian Eriksen er til rådighed, og selv om Israel har fået bygget et godt landshold, er det forventningen, at Danmark sætter sig på kampen.

Det kan godt blive besværligt at nedbryde den israelske defensiv, og derfor skal man ikke forvente mange mål.

Forventningen er stadig, at Danmark vinder opgøret, men det bliver enormt vigtigt, at man udnytter de få chancer, man får tilspillet sig. 1-0 til Danmark. 

Tidligere indbyrdes kampe, form og tabel:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus