• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Overraskelse: Dansker fik chancen for Ajax' 1.hold

Foto: Getty Images

Han meldes på vej væk fra AFC Ajax, men lørdag fik han lidt overraskende minutter i en testkamp for klubbens førstehold.

Af Kenneth Jensen

Han fik debut i Superligaen på sin 16-års fødselsdag, og danske Jeppe Kjær Jensen har længe været regnet for at være et kæmpetalent.

Men den danske kantspiller, der skiftede til AFC Ajax i september 2020, har haft det svært i det hollandske, hvor han ikke har været i stand til at fortsætte sin gode udvikling.

Og ifølge B.T. peger pilen mod, at den 18-årige dansker senest til sommer forlader Amsterdam, når aftalen mellem parterne løber ud.

Danskeren har spillet for U18-holdet og enkelte gange for reserveholdet Jong Ajax. 

Lørdag fik han dog en sjælden mulighed på førsteholdet i Ajax. Klubben mødte Blackburn Rovers i en testkamp, som hollænderne tabte med 0-2, og her kom Jeppe Kjær ind og spillede de sidste seks minutter af kampen.

En anden dansker var også i aktion for Ajax: Christian Kjelder Rasmussen, der er tættere på førsteholdet i den hollandske klub, startede inde, men den snart 20-årige angriber fik ikke sat et stort aftryk på opgøret.

Ingen af de to danskere har fået officiel debut for Ajax' førstehold, og der er heller ikke meget, der tyder på, at det sker lige foreløbig. Rasmussen er dog tættest på.

Med til historien hører, at Ajax var uden en hel stribe af spillere, der fortsat er til VM. Klubben var uden Steven Berghuis, Davy Klaassen, Jurrien Timber, Daley Blind, Kenneth Taylor, Steven Bergwijn, Remko Pasveer, Mohammed Kudus, Dusan Tadic, Edson Alvarez og Jorge Sanchez. 

Christian Rasmussen har scoret otte gange i 16 kampe i den næstbedste række for Jong Ajax. Jeppe Kjær har blot spillet to kampe i den næstbedste række.