• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Tidligere SL-boss stopper: Vi betyder noget igen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den tidligere Esbjerg-boss Ted van Leeuwen stopper i NEC Nijmegen, der ser ud til at have genetableret sig i den bedste hollandske række.

Af Kenneth Jensen

Han sagde op i april, men blev alligevel overtalt til at tage transfervinduet ud, men nu siger tidligere Esbjerg fB-boss Ted van Leeuwen snart stop i den hollandske klub NEC Nijmegen.

Klubben, der har tre danskere i truppen i form af Lasse Schöne, Magnus Mattsson og Mikkel Duelund, er efterladt et bedre sted, end den var, da Ten van Leeuwen satte sig i direktørstolen, mener han selv.

NEC rykkede i 2017 ud af den bedste hollandske række, og først i sidste sæson var man tilbage på øverste hylde i Holland, hvor det blev til en fin 11. plads. Også i denne sæson er man nummer 11 efter syv runder.

- NEC kan ikke længere sammenlignes med klubben fra for atten måneder siden. Med alles hjælp har meget ændret sig til det bedre. Ikke alene er NEC rykket op, men hele organisationen er blevet bragt op på et Eredivisie-niveau. Både i forhold til faciliteter og i forhold til måden,  der tænkes på. Det er fundamentet og grundlaget. Der er nye omklædningsrum, et nyt fitnesscenter og bedre baner. Dette har sat gang i klubben, hvor der er ny tro og en positiv dynamik. Efter år i mørket skinner et smukt lys på klubben igen. Alle er entusiastiske: NEC betyder noget igen, siger Ted van Leeuwen til klubbens egen hjemmeside.

Han siger videre:

- Alle de erklærede mål er nået. Og hurtigere end forventet. For dem, der har været i branchen så længe, ​​som jeg har, er der ikke meget tiltrækning ved at passe butikken. I min alder tikker tiden bare lidt hurtigere. Klubben er klar til tredje fase af projektet. Og dermedat  tage skridtet mod en fast plads i subtoppen af ​​den hollandske Eredivisie. Det er et realistisk mål.

- I april bad bestyrelsen mig om at tage dette transfervindue med, og jeg var glad for at imødekomme den anmodning. Indtil slutningen af ​​oktober varetager jeg de aktuelle sager. Det er med stor glæde, at jeg ser tilbage på dette projekt. Jeg ønsker alle en masse held og lykke.

Ted van Leeuwen blev ansat som teknisk direktør i feburar 2021, og han stopper altså snart. Han kom til klubben efter et ophold som sportsdirektør i Twente.

Det var fra oktober 2016 til sommeren 2018, at han var sportsdirektør i Esbjerg fB. Dengang var flere ukendte og spændende spillere forbi den vestjyske klub - blandt andre Tsimikas, der nu spiller i Liverpool.