Benelux Victor Risager

Udlandsdansker fik flashbacks: Mentalt hårdt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mikkel Duelunds sæson i NEC Nijmegen har ikke været en dans på roser, erkender han selv.

Af Victor Risager

Onsdag aften bød på en tiltrængt optur for Mikkel Duelund. Den 24-årige dansker startede inde i pokalkampen mod FC Groningen, og her scorede han sit første mål for NEC Nijmegen - et mål, der vel at mærke også sikrede sejren.

Sportsligt har der ellers ikke været meget at glæde sig over for Mikkel Duelund i denne sæson. I efteråret døjede han med en fodskade, der tvang ham til at holde en pause, og siden har han mest været bænket.

Og det har været svært.

- Jeg er meget glad. Det har ikke været en nem sæson for mig indtil videre. Jeg startede sæsonen godt med to assister mod PEC Zwolle, men lidt efter skadede jeg min fod og endte på bænken. Det er irriterende, siger Mikkel Duelund selv til De Gelderlander efter onsdagens pokalsucces.

Skader har været en stor del af danskerens udlandseventyr, siden han forlod FC Midtjylland til fordel for Dynamo Kiev i sommeren 2018.

- Jeg ville gerne starte på en frisk i NEC, men min skade gav mig flashbacks til de sidste par år i Kiev. Det var mentalt meget hårdt, men folkene i NEC har hjulpet mig meget. Jeg kunne tale med hvem som helst. Og ikke kun om fodbold, men om livet. Det var rart. Denne klub prøver virkelig at skabe en familiefølelse, fortæller han.

Mikkel Duelund, 24 år, er blot lejet ud fra Dynamo Kiev til NEC Nijmegen i denne sæson. Der er dog en købsoption med i aftalen, som hollænderne kan benytte sig af, hvis de vil beholde den offensive dansker.