• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Torsten Kjems Hansen

Bundesliga-planen: Så få personer skal der til for at afvikle en kamp

Foto: Getty Images

Det tyske fodboldforbund er i fuld gang med at forberede detaljerne omkring afviklingen af en Bundesliga-kamp. Se planen over tilladte personer til en kamp her.

Af Torsten Kjems Hansen

Alle i og omkring dansk fodbold klamrer sig til håbet om, at den afbrudte turnering kan blive genoptaget og spillet færdig, så ligaerne kan afvikles og afsluttes på bane og ikke på skrivebordet.

Men efter mandages pressemøde fra statsministeriet ligger det fast, at der ikke kan spilles fodboldkampe før tidligst i maj, da forbuddet om at samles flere end 10 personer gælder til 10. maj. 

Det blev også klart, at der ikke kommer tilskuere på de danske stadions for til september. 

I Tyskland står man overfor samme udfordringer, men her er der godt gang i planerne for, hvad der mere præcist skal til for at afvikle en fodboldkamp i Bundesligaen.

Det er Bild, der har fået fat i planerne fra det tyske fodboldforbund, der er i gang med at udføre en detaljeret plan for, hvor få personer, man kan klare sig med for at afvikle en fodboldkamp, der skal sendes i TV. 

Tallet lyder på 239 personer. 

Det tæller:

- 122 personer på og omkring banen, hvilket drejer sig om spillerne, trænere, dommere, sundhedsstab - samt tv-folk. 

 - 4 bolddrenge linjerne. 

- 113 personer på tribunerne - heriblandt 30 journalister, der dækker kampene. 

Det betyder også, at der ikke vil være tilladt VIP-gæster på stadion, lige som almindelig klub-ansatte også skal holde sig væk.

Ud over de 239 personer inde på stadion, bliver der arbejdet med op til 50 politi-betjente uden for stadion, hvor det skal sørges for, at fans ikke møder op og samles i flokke, hvilket strider mod myndighedernes regler og vejledninger. 

Flere tyske klubber er startet med træning, så håbet her er, at der inden alt for længe igen skal spilles fodbold i Bundesligaen.

I Danmark blev Superligaen afbrudt, da det blev vedtaget, at forsamlinger på under 100 personer ikke længere var tilladt. Til en dansk Superliga-kamp vil antallet af personer på stadion formentlig kunne gøres endnu lavere end de 239 personer, som det tyske fodboldforbund er kommet frem til. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.