• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Dansk stortalent er inde i en hård tid i Tyskland

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Det danske back-talent Gustav Grubbe, der blev solgt fra OB til Leipzig for et par år siden, fortæller om tiden i det tyske.

Af Kenneth Jensen

Han var bare 16 år, da han forlod de trygge hjemlige rammer for at prøve sig af i en stor udenlandsk klub, og nu fortæller back-talentet Gustav Grubbe, 18 år, hvordan det går ham i tyske RasenBallsport Leipzig. Det gør den tidligere OB'er i et interview med Sport Fyn.

Efter halvandet år i tysk fodbold har Gustav Grubbe allerede fået masser af hår på brystet. Han er gået fra U17 til U19, og han har også oplevet at være i udlandet under en pandemi.

Men selv om danskeren nyder tiden i Tyskland under på et moderne fodboldhold med aggressivt presspil, er der også mange svære weekender, hvor skolevenner er i byen, mens Grubbe må blive hjemme. Tilmed uden at spille, da ligaen ligger stille grundet coronasituationen.

- For mig er der mange weekender, hvor jeg godt kan kede mig en del. Jeg får tømt streamingtjenesterne rimelig godt, også i denne tid hvor vores liga ikke er i gang. Det er en hård tid, men den må vi komme igennem. Forhåbentligt kommer vi snart i gang med at spille igen, siger danskeren til Sport Fyn.

Gustav Grubbe har kampe på U16-, U17- og U18-landsholdet, og han fortæller, at han i Leipzig lærer lidt af det hele. Blandt andet at spille flere positioner.

Danskeren har kontrakt med klubben frem til sommeren 2023.

Gustav Grubbe fik debut i Superligaen som 16-årig, og du kan klikke her og læse mere om de yngste debutanter i Superligaens historie.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus