• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Dario Dumic forlader Dynamo Dresden: Ville sgu gerne være blevet

Dario Dumic forlader Dynamo Dresden: Ville sgu gerne være blevet
Foto: Getty Images

Den tidligere Brøndby-spiller Dario Dumic forlader Dynamo Dresden efter en enkelt sæson i Tyskland.

Af Ole Hoffskov

Dario Dumic har i denne sæson slået sine folder i den tyske 2. Bundesliga-klub Dynamo Dresden, men nu siger midtstopper "auf Wiedersehen" til klubben, hvor også landsmanden Brian Hamalainen er på lønningslisten.

Dynamo Dresden lejede for knap et år siden Dario Dumic i hollandske FC Utrecht, og aftalen indeholdt en købsoption, men den kommer ikke i spil, og derfor har den tidligere Brøndby-stopper spillet sin sidste kamp for tyskerne.

Læs også: Dumic om danskhed: Folk gik amok over Emre Mor

- Jeg fortsætter ikke i Dynamo Dresden. Træneren ville gerne have beholdt mig, men det var for kompliceret at blive enig med FC Utrecht om en aftale, og derfor er den landet, hvor den er. Jeg har to år tilbage af min kontrakt i Holland, og så må vi se, hvad der sker. Det kan være, jeg i hvert fald starter op i Utrecht, siger Dario Dumic til tipsbladet.dk.

Dynamo Dresden sluttede på 12. pladsen i 2. Bundesligaen efter en til tider turbulent sæson med blandt andet tre forskellige cheftrænere. Aktuelt står Christian Fiél i spidsen for klubben, og han sluttede stærkt af. 

Derfor er det ikke uden ærgrelse, at Dario Dumic forlader Dynamo Dresden.

- Jeg havde et fint forhold til vores seneste træner, og vi sluttede sæsonen godt af med sejre over blandt andre Paderborn og FC Köln, der begge rykkede op, samt St. Pauli. Jeg ville sgu gerne være blevet, det må jeg sige. Jeg havde det rigtig godt i Dresden, siger den 27-årige forsvarsspiller, der også ser muligheder i FC Utrecht:

- Der kommer en ny træner til FC Utrecht, John van den Brom fra AZ Alkmaar, og han kender mig nok. Jeg kommer fra en god sæson i Tyskland, og jeg er egentlig ret fortrøstningsfuld i forhold til, hvis jeg bliver i Utrecht.

Dario Dumic fik spilletid i 25 ligakampe i den forgangne sæson, og det blev til en enkelt scoring for klubben. Alt i alt har det været en god oplevelse for dansk-bosnieren at være i Tyskland.

- Det er gået godt for mig. I den første halvsæson spillede jeg alle kampe undtagen én, men røg så ud i en periode i foråret. Jeg kom så tilbage på holdet, da vi fik ny træner, og jeg spillede en masse kampe mod slutningen.

- Jeg har været meget overrasket over niveauet i 2. Bundesligaen. Det er en meget mere fysisk liga end den hollandske, og så er det en tæt liga, hvor alle næsten kan slå alle. Og så er det jo bare fedt med så mange tilskuere på lægterne til hver eneste kamp. Det har været en fed oplevelse, lyder det fra Dario Dumic.

Dario Dumic var i sine tidlige fodboldår en del af engelske Norwich City. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Silkeborg IF - OB

Hjemmeholdet søger stadig efter sæsonens første sejr, mens udeholdet kæmper for at holde fast i top seks. Der er vigtige point på spil i Silkeborg mandag aften.

Optakt: Lyngby BK - FC Midtjylland

Oprykkerne får besøg af Superligaens tophold, og Lyngby skal forsøge at fortsætte den gode hjemmebane-form, der har kastet ni af 12 mulige point af sig.