• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Victor Risager

Falsk identitet: Bundesliga-spiller straffes hårdt

Foto: Getty Images

Den målfarlige profil har spillet under falsk identitet i de seneste sæsoner. Nu straffes han for det.

Af Victor Risager


VfB Stuttgart kunne tidligere på ugen dele en opsigtsvækkende historie om deres profil 21-årige Silas Wamangituka - eller rettere sagt 22-årige Silas Katompa Mvumpa.

For den målfarlige kantspiller fra Congo, der tidligere var kendt som Silas Wamangituka, har således spillet under falsk identitet i de seneste år. Hans navn er nemlig Silas Katompa Mvumpa, og han er et år ældre, end det var oplyst. Ifølge VfB Stuttgart var spillerens tidligere agent skyld i miseren.

Og nu har det tyske fodboldforbund valgt at straffe congoleseren for "usportslig opførsel". Det meddeler VfB Stuttgart på klubbens hjemmeside.

Her fremgår det, at Silas Katompa Mvumpa er blevet idømt en tre måneder lang karantæne, så han ikke kan komme i aktion indtil 11. september. Derudover er han blevet idømt en bøde på 30.000 euro - svarende til 225.000 kroner.

- Det var klart for spilleren og os, at han ville blive sanktioneret af DFB, og ifølge vedtægterne skal det være sådan. Dommen tager også højde for de særlige omstændigheder i hans sag. Vi er glade for, at det nu er lukket for Silas, siger sportsdirektør Sven Mislintat.

Bundesligaen starter først 13. august, så Silas Katompa Mvumpa misser ikke mange kampe i ligaen for VfB Stuttgart.

Silas Katompa Mvumpa scorede i den forgangne sæson 13 gange på 27 kampe, mens han også leverede fem oplæg til scoringer. Han var deres næst mest scorende spiller, og kun Sasa Kalajdzic scorede flere gange for Stuttgart med 17 fuldtræffere.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020