• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Lars Gram-Hanssen

Fyring sår stor tvivl om Bayern-stjernes fremtid

Foto: Getty Images

Ifølge Sport Bild indikerer Bayern Münchens fyring af målmandstræner Toni Tapalovic, at Manuel Neuers position i klubben er blevet voldsomt svækket.

Af Lars Gram-Hanssen

Manuel Neuer har opnået legendestatus i Bayern München, men den rutinerede målmands status i den sydtyske klub har nu angiveligt lidt et markant knæk. 

Sådan lyder det fra Sport Bild. Det tyske medie beretter, at Bayern München har fyret klubbens mangeårige målmandstræner, Toni Tapalovic. Og den bratte fyring af Tapalovic rammer Manuel Neuer ganske hårdt, lyder det. 

- I enhver anden klub ville en fyring af en målmandstræner være en mindre historie. I FC Bayern er det et politisk anliggende, skriver Sport Bild. 

Mediet peger på, at Toni Tapalovic ankom til Bayern München sammen med Manuel Neuer i 2011, hvor stjernemålmanden skiftede Schalke 04 ud med Bayern München. Neuer bad specifikt om at få Tapalovic med til München, og ifølge Sport Bild har målmandstræneren i årevis været Neuers bedste ven. 

Tapalovic siges dog at have været på kant med cheftræner Julian Nagelsmann i det seneste halvandet år, og ifølge Sport Bild er timingen af fyringen opsigtsvækkende, idet Bayern München netop har hentet den schweiziske landsholdsmålmand Yann Sommer ind i stedet for Manuel Neuer, der er blevet langtidsskadet efter et uheld på en skiferie. 

- Én ting er sikker. Neuer har mistet magt i klubben på grund af konsekvenserne af hans skødesløse og internt kritiserede skitur. Sommers kontrakt løber til 2025. Neuers kontrakt løber kun til 2024. Neuers position har aldrig tidligere været så svag, skriver Sport Bild. 

Manuel Neuer er noteret for 488 førsteholdskampe for Bayern München.