• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Ole Hoffskov

Hylder svensker: Bedre end Haaland om tre år

Foto: Getty Images

Om tre år er Erling Braut Haaland ikke længere den bedste angriber i Skandinavien, forudser ekspert.

Af Ole Hoffskov

Erling Braut Haaland er lige nu Skandinaviens hotteste angriber og muligvis den hotteste angriber i hele Europa, men den titel kan nordmanden meget vel kun have til låns.

Det mener den tidligere svenske landsholdsspiller Erik Edman.

Han peger i stedet på landsmanden Alexander Isak, 21, der til dagligt tørner ud for Real Sociedad. Isak har en fortid i Borussia Dortmund, men han slog aldrig igennem i den tyske storklub, hvad man må sige, at Erling Braut Haaland har formået.

Alligevel ser Erik Edman et større potentiale i Alexander Isak.

- Hele Norge kommer til at kaste frysepizzaer efter mig nu, men om tre år er Alexander Isak en bedre spiller end ham (Haaland, red.), skriver han på Twitter.

Over for Fotbollskanalen uddbyer han:

- Haalands hurtighed og fysik er exceptionel, men jeg tror, at han måske har peaket rent fysisk. I det fejlvendte spil har han noget, han kan udvikle. Det så man i Norges seneste landskampe, og jeg synes, at Isak er bedre i den del af spillet. Om tre år er Isak vokset yderligere og kommer til at være på et fysisk niveau, som gør, at han kan spille i de absolut største ligaer, siger Erik Edman.

21-årige Alexander Isak har i denne sæson scoret 12 mål i 24 ligakampe for Real Sociedad, mens han er gået målløs fra banen i otte Europa League-kampe. 18-årige Erling Braut Haaland har scoret 21 mål i 22 Bundesliga-kampe.

Erling Braut Haaland var tirsdag i aktion for Borussia Dortmund i Champions League-kampen mod Manchester City, og her vakte særligt én situation opsigt - læs mere her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus