• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Kalder dansker for verdensmester på træningsbanen

Foto: Getty Images

Dansk kantspiller missede VM-slutrunden, og selv om han altid leverer varen til træning, kan han snart være fortid i sin nuværende klub.

Af Kenneth Jensen

Han var regnet som et af dansk fodbolds helt, helt store talenter, da han kom frem i Borussia Dortmund efter at have vist sig som et lovende talent i Borussia Dortmunds ungdomsafdeling, men Jacob Bruun Larsen har ikke helt fået det gennembrud, som han blev spået.

Den danske landsholdsbobler er en dygtig spiller, men heller ikke i Hoffenheim er han blevet den profil, alle håbede på. Således er det meget lidt spilletid, han har fået mod slutningen af efterårssæsonen.

Faktisk åbnede danskeren strålende og vandt en plads i startopstillingen, selv om han var spået et skifte væk fra Hoffenheim. Og der var forhåbninger om, at han kunne vinde en VM-billet.

Men han har ikke formået at holde pladsen i startopstillingen hos det tyske mandskab, og i den store tyske fodboldavis Kicker står det beskrevet, at danskeren, 24 år, kan blive solgt i januar, hvis det rette tilbud kommer. Både klub og spiller meldes interesseret i at finde en løsning.

Modsat Robert Skov, der fik minutter mod Australien, måtte Jacob Bruun Larsen altså se VM-slutrunden fra sofaen, og Kicker kalder danskeren for verdensmester på træningsbanen.

Både en ros, men nok også nogle ord, der gør lidt ondt på danskeren. Ros, fordi det er et udtryk for, at danskeren altid leverer varen til træning, ikke brokker sig og kan stoles på. Men også en lidet flatterende titel, fordi den indikerer, at han ikke kan forløse potentialet.

- Igen og igen rapporterer holdkammeraterne om Bruun Larsens stærke præstationer til træning, men der er en mystisk uoverenesstemmelse med præstationerne i kampe, skriver Kicker blandt andet.

Jacob Bruun Larsens kontrakt med TSG Hoffenheim løber frem til sommeren 2024. Danskeren kostede angiveligt ni millioner euro at købe i Borussia Dortmund - det svarer til lidt mere end 65 millioner kroner.