• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mikkel Fuhr Nielsen

Oliver Christensen er deres nye trumfkort

Foto: Getty Images

Oliver Christensen spæner rundt på grønsværen i Bundesligaen, og det giver mange fordele hos Hertha Berlin, skriver lokalmediet BZ.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

"Der er et nyt trumfkort mellem stængerne i Berlin"

Sådan lyder formuleringen hos det tyske medie BZ i en artikel om danske Oliver Christensen, der endelig vogter buret fast i Hertha Berlin.

Danskeren stod i skyggen af Marcel Lotka, der er taget til Dortmund, i sidste sæson, og nu kan Hertha Berlin glæde sig over helt nye evner på målmandsposten efter Oliver Christensen har overtaget pladsen som førstemålmand.

Den 23-årige dansker er således en meget aktiv målmand, hvor han ofte løber ud af sit mål for at bremse modstandernes angreb tidligt. Det giver en helt nye dimension til berlinernes spil, hvor de kan igangsætte deres egne angreb meget længere fremme på banen, skriver mediet.

- Oli var meget involveret hele kampen igennem. Han stod højt og reddede os ofte. Han var nærmest vores markspiller nummer 11, sagde holdets cheftræner Sandro Schwarz for nyligt, hvor keeperen løb mere end seks kilometer.

Oliver Christensen er også den målmand, som har løbet mest i hele Bundesligaen i denne sæson. Inden weekendens spillerunde havde han rundet mere end 30 kilometer i de første fem spillerunder, skriver BZ.

Danskeren kom til Hertha Berlin fra OB sidste sommer, men debuten lod vente på sig. Først i sæsonens sidste kampe vogtede han buret. Efter afgangen af Marcel Lotka og suspenderingen af veteranen Rune Jarstein er det blevet danskerens tur til at vise sine evner som shotstopper både i og uden for feltet.

Hertha Berlin ligger aktuelt på 15.-pladsen i Bundesligaen, men man kan ikke klandre Oliver Christensen og hans forsvar. Blot otte mål har de indkasseret, hvilket er ganske pænt sammenlignet med de øvrige hold i den nedre halvdel af tabellen.