• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mikkel Fuhr Nielsen

Stort skifte lurer: De vil ikke af med dansk juvel

Foto: Getty Images

Den danske cheftræner har gjort et flot stykke arbejde for Mainz 05, hvilket har bragt ham i søgelyset hos Brighton. Hans chef har dog ikke i sinde, at lade Bo Svensson gå.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Bo Svensson har leveret mirakler i Mainz 05 siden sin ankomst.

I januar 2021 skrev han under med den tyske klub, som på det tidspunkt havde det ene ben ude af Bundesligaen. Med Bo Svensson ved roret sikrede han klubben overlevelse, og nu er han ved at bringe Mainz 05 op blandt subtoppen i Bundesligaen.

De flotte bedrifter har dog fået større adresser til at lure på den danske cheftræner, hvor Brighton angiveligt har ham på en liste over navne, som deres afløser for Graham Potter. Den påståede interesse er ifølge klubbens sportsdirektør dog ikke særlig konkret lige nu.

- Jeg ved ikke, om det bare er en and. Vi har intet modtaget. Derfor efterlader det os uden bekymring, siger Martin Schmidt til SPORT1 efter den seneste kamp mod Hertha Berlin.

- Når der ikke er noget, så ønsker jeg ikke at kommentere yderligere på det, siger Schmidt.

Hvis Brightons interesse ender med at blive konkret, så kan Bo Svensson gå i fodsporene på Jürgen Klopp og Thomas Tuchel, der begge efter deres ophold i Mainz er endt i Premier League. Han skal dog lige have lov af ledelsen først.

- Brighton kan lægge deres interesse tilbage i skuffen, siger klubbens fodboldchef Christian Heidel kort til Bild ifølge SPORT1, om at lade sin danske talisman forlade den tyske skude.

Foruden Bo Svensson så skulle Brighton også have et godt øje til Kjetil Knutsen fra Bodø/Glimt og den tidligere Shaktar Donetsk-træner Roberto De Zerbi er på Brightons blok.

Mainz 05 har fået en flot start på denne sæson, hvor de ligger på sjettepladsen med 11 points efter syv spillerunder. Bo Svenssons kontrakt løber frem til 2024.