• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League clbold.dk

Ajax' semifinaleplads udskyder runde i Æresdivisionen

Foto: Michael Steele/Getty Images

For at give Ajax de bedst mulige betingelser for at præstere godt i Champions League-semifinalerne mod Tottenham, har det hollandske forbund besluttet at flytte den næstsidste spillerunde og udskyde sæsonafslutningen

Af clbold.dk

Hvis man var i tvivl om, hvor stort Ajax Amsterdams semifinaleplads i Champions League er for hollandsk fodbold, har det hollandske fodboldforbund sat en meget tyk streg under det.

For at give Ajax de optimale muligheder op til kampen har forbundet nemlig valgt at udskyde en hel runde i den bedste hollandske række. Det drejer som om den runde, der skulle afvikles inden Ajax' første semifinalekamp mod Tottenham, som spilles den 30. april.

Den pågældende runde, der skulle spilles den 28. april, er den næstsidste i denne sæson af Æresdivisionen, og derfor skulle alle kampene være spillet samtidig. Så da man valgte at flytte Ajax' kamp, måtte man derfor også flytte alle de andre. Men det er det værd for at give Ajax de bedste betingelser inden mødet med Tottenham. Det fortæller Eric Dudde, der er teknisk direktør Hollands fodboldforbund.

- Det virkelige dejlige er årsagen til, hvorfor det er nødvendigt - Ajax' semifinaleplads. Det er til fordel for ikke kun Ajax, men al fodbold i Holland, lyder det fra direktøren ifølge Ritzau.

Ajax skulle i øvrigt have mødt De Graafschap i den runde. Nu bliver sæsonafslutningen i Æresdivisionen i stedet flyttet til den 15. maj.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.