• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Torsten Kjems Hansen

Brøndby i Champions League: Her er chancen

Foto: Getty Images

Ingen tvivl om at Red Bull Salzburg er storfavoritter til at spille sig i Champions League onsdag aften på Brøndby Stadion - men hvad nu hvis...

Af Torsten Kjems Hansen

På trods af at være bombet helt ned på skudstatistikken, der løs på 29-2 står Brøndby IF fortsat med en åben kamp onsdag aften, når der er returmøde med Red Bull Salzburg i CL-playoff ‘en.

Det østrigske storhold vandt bare 2-1 i den første kamp, hvor et tidligt Mikael Uhre-mål sendte Brøndby i føring, hvilket holdt til ind i anden halvleg.

Nu gælder det returmødet på et godt proppet Brøndby Stadion, hvor 25.000 tilskuere vil være på plads til at bære de forsvarende danske mestre frem mod den store overraskelse, det trods alt vil være, hvis missionen skal lykkes.

Men der er flere ting, der taler i retning af, at chancerne bestemt kan være til stede for Brøndby. I forhold til den første kamp, hvor hele syv spillere var uden med sygdom - seks af dem i corona-karantæne, kan de fleste af dem formentlig være i spil til truppen onsdag aften.

Det vil under alle omstændigheder styre Brøndby-holdets startformation og ikke mindst bredden, når der bliver behov for indskiftninger.

Troels Bager Thøgersen har set nærmere på, hvad der yderligere kan sende Brøndby i retning af den samlede sejr.

-  Vi skal ikke undervurdere den ramme, der kommer på Brøndby Stadion. Der kommer tryk på, når det er Brøndbys første Champions League-kvalifikation i 16 år - det betyder super meget for klubben. Der skal nok komme gang i den på tribunerne, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det kommer til at løfte spillerne, siger Troels Bager Thøgersen, der på ingen måder vil fravriste det østrigske storhold den fuldstændigt klare favoritrolle til at nappe Champions League-billetten, men som dog alligevel godt kan se overraskelsen ske.
-  Man er trods alt et mål nede - og det er set i lyset af, at det sagtens kunne være sluttet 5-1 til Salzburg i den første kamp. Så selvfølgelig er der noget at komme efter. Når det kun er et mål, så lever Brøndby.

- Det kan godt være, at det er en fordel for Brøndby, at man nu har oplevet det her Salzburg-hold på egen krop i den første kamp. Man skal håbe på, at en tur i videorummet og nogle grundige forberedelser, hjælper på, at Salzburg ikke får skabt lige så mange chancer, som det var tilfældet i den første kamp.

- Så hvis nu Brøndby kan komme foran, er det trods alt ikke længere væk end et rødt kort, en fejl ved en dødbold eller andet, hvor Salzburg som alle andre hold også kan frustreres. Også med tanke på, at Salzburg uden tvivl føler, at de burde have lukket den her duel i første kamp. Et mål, så det er det her helt lige, og så kan Salzburg-holdet sagtens blive nervøse for, hvordan det skal gå.

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst i videoen.

Brøndbys skæve start i Superligaen, hvor den første sejr endnu lader vente på sig efter de første seks runder, gør ondt på Brøndbyerne, men det ændrer ikke på, at træner Niels Frederiksen bestemt tror på sejren onsdag aften mod Red Bull Salzburg - læs mere her

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020