• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Dommer bad om Haaland-autograf: Det er helt uhørt

Foto: Getty Images

I går bad en linjedommer om Erling Haalands autograf, men det "må aldrig ske", siger den tidligere danske topdommer Claus Bo Larsen.

Af Anders Dehn

Tirsdag aften og onsdag morgen gik en video sin sejrgang på sociale medier. En af linjedommerne i Champions League-kampen mellem Borussia Dortmund og Manchester City bad Erling Haaland om hans autograf i tunnellen på vej væk fra banen, og det fandt folk enten morsomt eller forkasteligt.

UEFA tilhører nok sidstnævnte lejr. Den tidligere topdommer Claus Bo Larsen fortæller til DR Sporten, at det europæiske fodboldforbund ikke billiger den slags.

Ifølge Larsen får dommerne fra dag ét at vide, at man ikke beder spillerne om autografer. 

- Det ser UEFA med meget strenge øjne på. Det er helt uhørt og må aldrig ske. Hvis han skal dømme samme spiller i fremtiden, vil han få svært ved at fremstå neutral. Det er rigtig, rigtig skidt arbejde af dommerkvartetten, siger han til DR.

UEFA's frygt, må man formode, er, at den slags kan bringe dommerens neutralitet i tvivl. På pressemødet efter kampen ville modstandertræneren, Pep Guardiola, dog ikke kritisere linjedommerens handling.

- Måske var det til hans søn eller datter? Jeg har aldrig set det før. Men dommeren og linjedommeren havde ret og gjorde det godt i kampen. Det er alt, jeg har at sige.

Læs mere om optrinnet her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus