• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Mads Bye Marboe

Havertz sikrede Chelsea CL-trofæet

Foto: Getty Images

Kai Havertz scorede det enlige mål, da Chelsea lørdag vandt Champions League-finalen over Manchester City.

Af Mads Bye Marboe

For første gang nogensinde var Manchester City lørdag aften i Champions League-finalen, og her hed modstanderen Chelsea, der vandt turneringen tilbage i 2012.

Sidstnævnte var uden Andreas Christensen i startopstillingen, mens Pep Guardiola hverken havde fundet plads til Rodri eller Fernandinho blandt sine startende elleve.

Raheem Sterling var til gengæld i startopstillingen, og han kom i fokus otte minutter inde i opgøret. Ederson slog en lang bolden i dybden til kantspilleren, men hans nedtagning var ikke helt skarp, hvorfor han kunne bringes ud af balance inden afslutningsmomentet.

I stedet endte bolden med at gå til hjørnespark.

Kort efter fik Timo Werner en stor chance i den anden ende, men tyskeren sparkede helt skævt på bolden og fik end ikke sendt den mod mål.

Selvsamme Werner var på spil få minutter senere og burde have bragt Chelsea i front, men denne gang fik han et skidt tilløb til bolden og sparkede lige på Ederson i City-buret.

Efter 38 minutter måtte Thiago Silva udgå med en skade ovenpå en duel med Phil Foden, og i stedet blev Andreas Christensen sendt på banen.

Bare få minutter efter kunne han se Kai Havertz gøre det til 1-0 for Chelsea. Englænderen blev spillet fuldstændig fri i dybden og prikkede bolden forbi Ederson, inden han kunne trille bolden i det tomme bur.

1-0 var også stillingen ved pausefløjt.

Et lille kvarter inde i anden halvleg blev Guardiola tvunget til at pille Kevin De Bruyne ud efter et voldsomt sammenstød med Antonio Rüdiger. Gabriel Jesus overtog hans plads.

Manchester City satte sig mere og mere på spillet, efterhånden som halvlegen skred frem, men havde usædvanligt svært ved at skabe chancer, og efter 73 minutter var Christian Pulisic så lige ved at fordoble Chelsea-føringen i stedet.

Kai Havertz satte den indskiftede amerikaner op med en god stikning, men Pulisic' glidende afslutning gik nogle meter forbi den ene oppasser.

Kort efter blev Sergio Agüero sendt på banen til sin sidste kamp for Manchester City. Ud gik Raheem Sterling.

I de døende minutter var Phil Foden ikke langt fra at kunne prikke udligningen i nettet, men Andreas Christensen kom i vejen, og trods syv minutters tillægstid lykkedes det ikke City at komme tilbage i opgøret.

Andreas Christensen og resten af Chelsea-mandskabet kan derfor juble over at have vundet Champions League-trofæet - for anden gang nogensinde.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020