• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Lasse Sylvest Mikkelsen

Medie: UEFA vil kopiere håndbold-format til CL

Foto: Getty Images

Det europæiske fodboldforbund overvejer angiveligt at ændre formatet på semifinalen og finalen i verdens fornemmeste klubturnering.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Champions League-finalen markerer slutningen på den europæiske fodboldkaldender for langt de fleste hold, men hvad nu hvis man udvidede begivenheden til at vare en hel uge?

Det er ifølge New York Times en mulighed, som UEFA overvejer seriøst for tiden.

Idéen opstod under sidste sæsons afvikling af Champions League, der mindede om det, man i blandt andet håndbold kalder for Final Four-stævnet, hvor de sidste fire hold dyster i en semifinale og en finale inden for en uge.

Her var der dog tale om, at otte hold fra kvartfinalen afviklede alle runder af én kamp i den portugisiske by Lissabon. Det fortsatte halvanden uges tid, inden det hele kulminerede med finalen mellem Bayern München og Paris Saint-Germain.

Det nye format, der opstod på grund af coronakrisen, var et hit med spændende kampe fyldt med drama og en masse tv-seere, skriver New York Times.

Og nu skulle de høje herre i UEFA ifølge samme medie være nysgerrige på, om der er grobund for at gøre det til en permanent løsning. Forud for Champions League-finalen mødes flere af de magtfulde fodboldbosser rundt om i Europa for at diskutere, hvad end de måtte have på hjerte.

For UEFA's vedkommende er det et koncept, de kalder "champions-week", hvor begge semifinaler og finalen bliver spillet i samme by. For semifinalernes vedkommende er der i lighed med den forgangne sæson tale om en såkaldt "winner-takes-it-all"-format, hvor der ikke er returkamp.

Derudover vil der i løbet af ugen arrangeres alle mulige former for underholdning.

Indtil videre er der ingen med relation til Champions League, der har ønsket at udtale sig om eventuelle ændringer i formatet, der tidligst vil træde i kraft i 2024, men ifølge New York Times så har flere anonyme kilder bekræftet, at formatet er noget, man overvejer at gå videre med.

"Champions-week"-formatet er inspireret af den amerikanske Super Bowl-uge, hvor der i hele ugen op til bliver bagt op til søndagens helt stor kulmination i form af selve finalen.

Udfordringen for UEFA bliver især at overbevise tv-selskaberne, da de vil miste seere og dermed indtægter, hvis to semifinalekampe sløjfes. Derudover skal klubberne også vinke farvel til indtægterne for et fyldt stadion, hvis deres hjemmebanekamp tages fra dem. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020