• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Jacob Quvang

Elkjær roser Liverpool-trio: Mange andre årsager

Foto: Getty Images

Liverpool har medvind i øjeblikket, og det er der mange årsager til ifølge Preben Elkjær.

Af Jacob Quvang

Liverpool har virkelig fundet melodien i denne sæson, og særligt den før så berygtede fronttrio med Mohamed Salah, Sadio Mane og Roberto Firmino har fundet fordums store målfarlighed frem. 

For efter sæsoner hvor deres samlede antal mål er gået fra 91 i 17/18-sæsonen til 56 i sidste sæson, så har de tre spillere allerede scoret 22 gange i denne sæson. 

I weekendens sejr mod Watford stod de også for alle Liverpools fem scoringer, men der er flere årsager til, at de nu igen funkler. Det forklarer Preben Elkjær i Champions League-studiet på TV3+.

- Forsvarsspillerne er kommet tilbage. Van Dijk, som er så vigtig en spiller for dem er tilbage. Det giver dem ro. Med van Dijk kan de rykke længere frem på banen. Gøre banen kortere. Så er det nemmere for de forreste at komme op og presse og vinde bolden højt, så der er kortere vej til mål. Så de tre er fantastiske, men det er også fordi holdet fungerer. Ikke som sidste år, hvor det hakkede. Nu fungerer det, og når Klopps hold fungerer, er det en maskine, der bare kører, forklarer den tidligere landsholdsbomber.

Martin Jørgensen, der ligeledes er ekspert, vurderer også, at det i øjeblikket er det gamle Liverpool, der er på banen. Han nævner spanske Thiago som eksempel. 

- Det er lidt det gamle Liverpool, vi ser, uden Thiago, siger han og påpeger, at man slet ikke snakker om den spanske playmaker, der er i øjeblikket er skadet. 

Salah, Mane og Firmino har inden tirsdagens opgør mod Atletico Madrid scoret Liverpools seneste 12 mål. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020