• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Nikolaj Kesting

Nyt om Super League: Barca og co. får lille sejr

Foto: Getty Images

De tre tilbageværende klubber i Super League-projektet har i dag fået en sjælden sejr. Det skete ved en domstol i Madrid.

Af Nikolaj Kesting

Real Madrid, Barcelona og Juventus er de eneste tilbageværende klubber i projektet Super League, hvor planen er at lave en udbryderliga med de bedste hold i Europa.

Projektet har hidtil ikke været en udpræget succes da seks ud af ni hold, der oprindeligt takkede ja til at være en del af ligaen, vendte om på hælene og forlod Super League-projektet mindre end en uge efter offentliggørelsen. 

Men fredag er der trods alt lidt at være glad over for de tre tilbageværende klubber. For en domstol i Madrid har givet klubberne medhold i, at Det Europæiske Fodboldforbund ikke kan forhindre klubberne i at arbejde videre med planen om udbryderligaen. 

Dermed fortsætter klubberne altså planlægningen for at lave sin egen liga. I en pressemeddelelse skriver FC Barcelona blandt andet. 

- Vi er glade for ikke skulle ligge under for igangværende Uefa-trusler fremad. Vores mål er at udvikle Super League-projektet på en konstruktiv og samarbejdsvillig måde. Vi er fortsat sikre på at projektet kan blive en succes inden for europæisk lovgivning. 

Real Madrid og Juventus har sendt lignende pressemeddelelser ud fredag eftermiddag. 

Det er ikke let at få øje på, hvem de tre klubber skal få følgeskab af. Seks engelske klubber er allerede hoppet af vognen, og Bayern München og Paris Saint German har også udelukket, at de bliver en del af en udbryderliga. Læs mere om det her. 

Uefa's præsident, Aleksander Ceferin, opfordrede tilbage i maj til dialog mellem parterne, men sagde samtidig at de tre klubber bare kunne spille for sig selv, hvis det var det de ønskede. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020