• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League tipsbladet.dk

Overhaler PL-giganter Real og Bayern for evigt?

Foto: Getty Images

Manchester City og Chelsea mødes i en rent engelsk Champions League-finale i aften, og det her kunne sagtens være begyndelsen på en engelsk æra.

Af tipsbladet.dk

Da storklubberne i Italien og Spanien for nylig gik sammen med seks Premier League-topklubber om at danne European Super League, var et af de underliggende motiver for blandt andre Real Madrid og Juventus, at man var angst for at blive tromlet totalt af den ekstremt populære Premier League.

Den engelske topliga har de suverænt største tv-aftaler og har større konkurrence om topplaceringerne end de andre store ligaer i Europa, og det var blandt andet den frygt for englænderne, der fik Real-præsident Florentino Pérez og Andrea Agnelli fra Juventus til at sætte deres karrierer på spil for en ny, lukket europæisk superturnering.

Super League bliver som bekendt ikke til noget, i hvert fald ikke i den udgave, storklubberne foreslog i april, og dermed er der lige nu ikke lagt op til, at klubberne i Spanien og Italien får lettere ved at følge med rivalerne fra England både økonomisk og sportsligt.

For måske er der faktisk hold i resten af Europas nervøsitet for de mange penge i Premier League, for i aften skal vi se en rent engelsk finale i den Champions League-turnering, storklubberne ville erstatte med Super League.

Du kan se hele analysen af finalen og situationen i europæisk fodbold i den analyse, Tipsbladet TV har lavet i den video, der ligger i toppen af denne artikel.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020