• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Victor Risager

Bedst og værst: Han er Sveriges slutrunde-helt

Foto: Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på kampen mellem Spanien og Sverige.

Af Victor Risager

Spanien - Sverige 0-0 (0-0)

Kampens bedste
Spanien

Det er svært at pege på en spansk spiller, der for alvor imponerede mandag aften, men Koke leverede en flot præstation på den højre side af den centrale midtbane. Han missede godt nok en chance, men ellers er der ikke meget at kritisere Atletico Madrid-stjernen for. Koke var konstant på bolden og sikker i sin boldomgang. Han indgik også godt i samarbejdet med Marcos Llorente, som spillede højre back.

Sverige
Hvis man kun fulgte fodbold, når der blev spillet slutrunder, ville man nok tro, at Robin Olsen er en af verdens bedste målmænd. I 2018 stod den tidligere FC København-keeper forrygende ved VM, og mandag aften fik han også en stærk start på EM-slutrunden mod Spanien. Især i første halvleg stod keeperen for et par gode redninger, men også i anden halvleg var han klar, når det var nødvendigt. Sverige kan takke ham for det ene point og må kåre ham til deres slutrunde-helt. 

I den offensive del af spillet leverede Alexander Isak nogle smukke aktioner. Det vender vi tilbage til under kampens detalje. 

Kampens værste
Alvaro Morata er førstevalget i angrebet på det spanske landshold, men mod Sverige gjorde han sig langt fra fortjent til det. Juventus-angriberen misbrugte flere store chancer og havde store problemer med at indgå i spillet, som kampen skred frem. I store dele af kampen var det imidlerid en tandløs spansk offensiv, der kan kritiseres.

Kampens detalje
Det kan godt være, at han er godt 190 centimeter høj, men Alexander Isak er ikke en targetman. Den 21-årige svensker besidder også en fremragende teknik, hvilket han blandt andet viste efter godt en times spil. På flotteste vis fik han driblet igennem tre forsvarspillere i det spanske felt, inden han lagde bolden på tværs til holdkammeraten Marcus Berg. Uheldigvis for Alexander Isak og Sverige sparkede angrebskollegaen dog over mål. Kort efter lavede den talentfulde svensker også en flot tunnel, og det var alt i alt en flot kamp fra angriberen, der stod for højdepunkterne i en halvkedelig kamp.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020